YAKAB, 18 milyon TL’ye mal olacak 3.Lot için çalışmaların başlatıldığını bildirerek burada önemli bir projenin de hayata geçireceğini bildirdi. Yalova İli Yerel Yönetimler Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (YAKAB), yılın son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Üye belediyelerin başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. YAKAB Başkanı Mustafa Tutuk, İstanbul’da gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı dilekleriyle başladığı konuşmasında birlik üyeleriyle birlikte tek tek gündem maddelerini ele aldı. 2023 mali yılı gelir tarifesi ve 2023 mali yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda YAKAB Müdürü Kağan Akgün ile YAKAB Saymanı Serkan Şahin tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

3. Lot İçin Kazı Çalışmaları Sürüyor

YAKAB Müdürü Kağan Akgün yaptığı sunumda Yalova’nın katı atık bertarafı ile ilgili çöplerin depolanacağı 3. Lot çalışmalarının başlatıldığını bildirdi. Aktarma Tesisi, Atıktan Türetilmiş Yakıt Tesisi ve Yakma Tesisi projelerinin de olduğunu söyleyen Müdür Akgün, nihai amacın Yalova’ya katı atık bertarafıyla ilgili bir Entegre Tesisin kurulması olduğunu bildirdi.

Kararlar Oy Birliğiyle Geçti

Yapılan toplantıda birlik üyeleri de söz alarak görüşlerini dile getirdi. Birlik üyeleri, görüşülen gündem maddelerine oy birliğiyle destek verdi. Yalova için gerekli olan 3. Lotun bir an önce yapılması için de oy birliğiyle karar alındığını söyleyen YAKAB Başkanı Mustafa Tutuk, “Yalova olarak katı atıkların bertarafı için bekleyecek zamanımız yok. 3’üncü lota acilen geçmemiz gerekiyor. Yalova’mızda ileride bir çöp sorunu oluşmaması için önemli bir karar aldık. Bunun için de çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. 3’üncü lot için kazı çalışmalarımıza başladık, 2023’te çöplerimizi buraya dökeceğiz. Adım adım da entegre tesisimizi hayata geçireceğiz” dedi. Toplantı, birlik üyesi başkanların hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim