İl Genel Meclisi’nce Valiliğe gönderilen talep doğrultusunda, dönemin Çınarcık Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı ve 4 üyesi hakkında soruşturma açılması istenmişti. Valiliğin uygun görmesi halinde, kayıp 28 bin TL’nin akıbeti ve idari yaptırımlar konusunda sorumluluk sahibi olarak 2007’de Çınarcık Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı ve Çınarcık Kaymakamı, şimdi İzmir Vali Yardımcısı olan Şükrü Kara’nın yanı sıra, eski meclis üyeleri Mustafa Yıldız ile Hüseyin Kumcuoğlu ve iki köy muhtarı, soruşturmadan geçecek.

Ortaburun için verilen önerge ile ortaya çıkmıştı

Geçtiğimiz ay Ortaburun Köyü’nün foseptik sorunun çözümü için Meclis üyeleri Hasan Nergiz ve Murat Kaya tarafından verilen önerge sonrasında, 2007’de aynı konunun görüşülerek 28 bin TL’lik bir paranın Çınarcık Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesine aktarıldığı, ancak paranın projeyle ilgili bir takım sorunlar nedeniyle kullanılmamasına karşın, Çınarcık Kaymakamlığı’nca yerel yönetim giderlerinde kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

Meclis paranın peşinde

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, mecliste alınan kararla olayın detaylı bir şekilde araştırılacağını dile getirerek, “Komisyonlar ilginç bir olayı ortaya çıkardı. 2007’de aktarılan paranın bu iş için ayrıldığı halde kullanılmadığı ortaya çıktı. Ben de bunun üzerine kaymakamlığa yazı yazdım. Gelen cevapta paranın genel yönetim harcamalarında kullanıldığı belirtiliyor. Bu para isterse başka bir proje için kullanılmış olsun, bunun bize bildirilmesi gerekiyordu. Proje hayata geçmediği için paranın iade edilmesi gerekiyordu.

Dönemin kaymakamı parayı nereye harcadı bilemiyoruz” dedi. Alkış, bu durumda 2007’de Çınarcık Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde görev yapan 5 kişinin soruşturma geçirebileceğini, konunun detaylıca araştırılması için bu ay meclis kararı aldıklarını hatırlatarak, “İzin alınmadan harcama yapılması dahi bir dizi yaptırım var. Yapılacak araştırmalar sonucu paranın akıbeti belli olacak” diye konuştu. Başkan Alkış, rutin denetim nedeniyle Yalova’da bulunan İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin bu konuda soruşturma yapmasının olasılık olduğunu kaydetti. 

Editör: TE Bilişim