Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, "İlçemizde yaşayan halkımızın ve misafir olarak gelen vatandaşımıza en iyi, en kaliteli hizmeti sağlamak için büyük çabalar gösteriyoruz. Kaytazdere'yi cazibe merkezi haline getirmek için çalışıyoruz" dedi.
Kangal, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kaliteli hizmet sunulması için aldığımız güvenlik tedbirleri başta olmak üzere, plajlarımızda yaşanacak yoğunluk için bir takım tedbirler alınmıştır. Plajlarımıza ve yazlıklarına gelen vatandaşlar için alınan tedbirler tamamen, halkımızın huzur ve güvenliği içindir” diyen Başkan Kangal, “Ülkemizin içinden geçtiği bu sıkıntılı süreçte, vatandaşımızın karşılaşabileceği bütün sıkıntıların önüne çok çabuk geçebilmek için bir çok önlemler aldık. Mavi Bayraklı Saralkent Plajına özellikle araçları ile gelecek olan misafirlerimizin giriş yapacağı bütün yolları tek bir noktada toplayıp güvenliği en üst düzeye çıkartarak tatile gelen vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için birçok önlem aldık” sözlerine yer verdi.
Plaja girerken vatandaşlardan giriş ücreti alınmadığını söyleyen Başkan Kangal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Özellikle sosyal medyada son zamanlarda dolaşan çok ilginç bir söylenti var. Mavi Bayraklı Saralkent Plajına giriş ücretli olacak. Bizim Belediye Olarak aldığımız böyle bir uygulama söz konusu değildir, olamazda. Ücrete tabi tuttuğumuz tek uygulama sahil bandında bulunan park alanlarından alınacak ücrettir. Bu uygulamamız sebebi ise ilçemize araçları ile gelecek olan vatandaşlarımızın gelişi güzel araçlarını park etmesinin önüne geçerek, düzenini sağlamak ve trafiği düzene sokmak. Bu uygulamayı yaparken de yine Mavi Bayraklı Saralkent Plajına gelen tatilcilerimizi üzmeden, diğer bölgelerde uygulandığı gibi saatlik uygulama ile fahiş paralar alınmadan, cüzi bir sabit ücret alınacaktır.”
Bu sezon Saralkent’te önemli yatırımların yapıldığını söyleyen Ali Kangal, daha sonra şunları söyledi: “Bu yaz sezonu için Saralkent Halk plajında büyük yatırımlar yaparak bölgede hiç yapılmamış tesisleri hayata geçirdik. Bunu yapmamızda ki en büyük amaç, ilçemizin değerini çok daha arttırmak. Yaptığımız bu muazzam uygulamaların halkın büyük teveccühüne mazhar olması, bazı kesimlerin rahatsızlık duymasına neden oldu sanırım. Fakat bizim amacımız ve gayemiz, sadece hizmet etmek, ilçemizde yaşayan halkımızın ve misafir olarak gelen vatandaşımıza en iyi, en kaliteli hizmeti sağlamak için büyük çabalar gösteriyoruz. Bu gösterdiğimiz çabanın farklı yerlere çekilmesi, vatandaşlarımıza yaptığımız hizmetlerin çarptırılması, bizleri üzmektedir. Fakat ne olursa olsun amacımız belli, bu yaz sezonunu en iyi şekilde geçirerek, Mavi Bayraklı Saralkent Halk Plajını bir marka yaparak bölgede cazibe merkezi olacağız.”
Editör: TE Bilişim