İlimizin genel güvenliğine ilişkin yürütülecek olan hizmetlere önemli katkıların sağlanması amacıyla Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı başkanlığında düzenlenen Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı, RDKM toplantı salonunda yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını Yalova Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Sevda Veli gerçekleştirdi. Veli, “Yalova İl Emniyet Müdürlüğü olarak, ilimiz genelinde kamu düzeni ve genel asayişin sağlanması adına suç oluşmadan önce önleyici hizmet görevini ifa eden, suça olanak sağlayan fiziki unsurları ortadan kaldırarak suçla etkin bir şekilde mücadele sağlayan ve bütün bunların neticesinde suçtan ve suçludan arındırılmış yaşam alanlarını temin etmeye çalışan bir anlayışın benimsenmesi için kurumlar arası işbirliği ve halkın desteğinin sağlanması çok önemlidir. Bilinçli toplum adına Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü olarak Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES), Hırsızlık, Dolandırıcılık, Yasa Dışı Bahis konularında bilgilendirici bilinçlendirici broşürlerin halkımıza dağıtılması ve konular ile ilgili bilgi verilmesi böylece halkın duyarlılığının arttırılarak karşılaşabileceği olası mağduriyetlerin önüne geçilmesi, yaşanan mağduriyetler sonucunda haklarının ne olduğu ve başvuracakları merciler hakkında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Toplantının Gündem Maddeleri

1- İlimizin genel güvenliği hakkında yürütülecek hizmetlere ilişkin alınabilecek tedbirler ile kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların değerlendirilmesi.

2. Toplumun güvenlik konularına katılımını ve desteğini sağlamak, güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek ve hizmetleri geliştirmek amacıyla yapılabilecek çalışmaların değerlendirilmesi.

3- Kamu düzeni ve genel güvenliğe tehlike oluşturan metruk bina ve metruk araçların tespiti ile illegal unsurlarca kullanılmasının önlenmesi adına yapılabilecek çalışmaların değerlendirilmesi

4- Aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele konularında Yapılan çalışmaların ve Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) kullanımının yaygınlaştırılması için yapılabilecek çalışmaların değerlendirilmesi.

5. İlimiz genelinde ikamet eden dezavantajlı çocuk ve gençlerin karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik kurumlar arası iş birliği kapsamında neler yapılabileceği ile dezavantajlı çocuk ve gençlerin topluma kazandırılabilmesi için bu zamana kadar yapılan çalışmaların neler olduğunun değerlendirilmesi

6- Kurumlar arası iş birliği kapsamında, tüm okulların çevrelerinde denetim uygulamaları ile okul çevrelerinde bulunan kafeterya vb. yerlerde yasadışı madde ve sigara satılmasının önlenmesi hakkında neler yapıldığı ve neler yapılabileceği konularının değerlendirilmesi.

7- ilimizin artan trafik yoğunluğuna karşı alınabilecek tedbirlerin değerlendirilmesi

8- Stratejik noktalarda bulunan ortaöğretim kurumlarının KGS entegre kamera sistemine dahil edilmesi konusunun değerlendirilmesi.

9. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullara güvenlik görevlisi gönderilmesi konusunun değerlendirilmesi.

Editör: TE Bilişim