Türkiye Kent Konseyleri Birliği dönem başkanlıklarını yürüten Çanakkale, Bursa, Yalova illeri ile birlikte Güneydoğu Anadolu’dan gelen konsey temsilcilerinin katılımıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını Adıyaman Kent Konseyi Genel Sekreteri Emin Yağımlı yaptı. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Türkiye Kent Konseyleri Birliği üyelerince, Gaziantep’te 20 Ağustos’ta meydana gelen terör saldırısını protesto eden ortak bir basın açıklaması yapıldı ve saldırı kınandı.

6 Kent Konseyi başkanının ortak imzasını taşıyan basın açıklamasını okuyan Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Saim Yavuz, “Devletimizin, milletimizin ve ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışan acımasızca teröre başvuranlar ve destek verenler, ne bizde, ne Gaziantep’te, ne de ülkemizin bir başka yerinde kötü emellerine ulaşamayacaklardır” dedi.

Osmaniye, Bursa, Çanakkale, Gaziantep, K.Maraş, Ş.Urfa ve Adıyaman konsey başkanlarının öncülüğünde gerçekleşen toplantıya sivil toplum örgütü başkanları yoğun ilgi gösterdi. Toplantıya Adıyaman Belediye Başkanvekili ve Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı da katıldı.

 

Editör: TE Bilişim