Yalova’ya gelen turistlerin kent hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olacağı Kent Müzesi, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası’nda 15 Mayıs Çarşamba günü saat 15’te gerçekleştirilecek törenle açılacak.

Yalova Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Kent Müzesi’nin açılışı protokol konuşmalarının ardından açılış ve Müze alanının gezilmesiyle devam edecek. Müze açılışında Karma Resim Sergisi de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Kokteyl ve sinevizyon gösteriminin ardından açılış töreni sona erecek.

1960’lı yılların sonunda yıkılan eski Hükümet Konağı binasının benzeri olarak yapılan Kent Müzesi’nde Yalova’nın kültürel, ekonomik ve sosyal dokusunu yansıtan öğeler, sesli ve görsel materyaller eşliğinde sergilenecek.3 katlı olarak yapılan Kent Müzesi’nin giriş katında kentin önemli isimleri ve olayların fotoğraflarla yansıtıldığı panolar yer alıyor. Giriş katında ayrıca Yalova’nın en önemli simgelerinden birisi olan Yürüyen Köşk maketi de yer alıyor.

Kent Müzesi’nin bodrum katında ise Yalova’nın gözde turizm beldelerinden Termal’i simgeleyen bir hamam, Osmanlı Parkı’ndaki çiçek halı ve Sugören Köyü’ndeki ipek halıcılığı temsil eden maketler de yer alıyor.

Editör: TE Bilişim