Kent Müzesi’nin hizmete sunulması  dolayısıyla düzenlenen törende; Yalova Valisi Esengül Civelek başta olmak üzere, İl Emniyet Müdür Selim Akyıldız, Rektör Prof.Dr.Niyazi Eruslu, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcileri de hazır bulundu.

Açılışta konuşan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Kent Müzesi’nin Yalova’nın turizmine katkı sağlamasının yanında uluslararası ve ulusal etkinliklerle Yalova’yı sanatla buluşturacağına vurgu yaparak Kent Müzesi’ni Yalova’ya kazandırmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.  

Kent Müzesi ile birlikte altı müze açılışı gerçekleşecek…

Kent Müzesi açılışının bundan sonra peşi sıra gelecek olan diğer müze açılışlarının ilki olması bakımından özel bir önem taşıdığını belirten Başkan Koçal, “Kent Müzesi açılışının ardından, on gün sonra İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi, Göç Müzesi, Türk Dünyası Şairler Müzesi olmak üzere toplam altı müze açılışı gerçekleştireceğiz. Kent Müzesi Yalova’nın tanıtımı ve turizmine de önemli katkı sağlayacak.Ancak bu müzelerin sadece yapılması yeterli değil, içinin de gerekli donanımının sağlanması gerekiyor.Kent Konseyi  önderliğinde  Belediye Meclisimizin de aldığı ortaklaşa kararla Kent Müzesi düşüncesini hayata geçirdik. Kent Meydanı’nda Rüstempaşa Camisi dışında başka tarihi binamız yoktu.

1960’lı yıllarda Yalova’ya hizmet veren bu binanın Yalova’ya kazandırılmasında eski Valilerimizden Sayın Yusuf Erbay’ı anmadan geçemeyeceğim. Kendisinin kararlı tutumu ve ondan sonra gelen Valilerimizin de çabalarıyla hayata geçirdik. Burada Kocaeli Anıtlar Müdürü’ne de bize olan yol göstericiliğinden dolayı teşekkür ediyorum”  dedi.Başkan Koçal, yapılan organizasyonun Kent Müzesi’nin açılışı değil, hizmete sunulması organizasyonu olduğunu vurgulayarak, “Bu bir açılış değil, çünkü Sayın Başbakanımız bütün açılışlarımızın toplu olarak yapılmasını istemişlerdi.Tüm açılışlarımızı toplu olarak gerçekleştireceğiz” dedi.Başkan Koçal, Kent Müzesi’nde sergilenen fotoğraflarla  Yalovalılar’ın Yalova tarihine bir yolculuk yapma imkanı bulacağını da sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim