Yalova Belediye Meclisi mayıs ayı oturumlarının dün gerçekleştirilen oturumunda İmar Komisyonu’nun konuya ilişkin maddesi görüşmeye açıldı. Kentsel Dönüşüm alanıyla ilgili olarak belediye meclis üyelerine bilgilendirmede bulunan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, “ Bu konu bizim daha önce Roman vatandaşların bulunduğu Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki alandan farklı. Biliyorsunuz hükümetimiz Van Depremi sonrasında Afet Riski Altında Bulunan Alanların dönüştürülmesiyle ilgili bir yasa çıkartmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da belediyelerden kentsel dönüşüm için alan belirlenmesini istemişti. Daha önce belediye meclisi olarak bu konuda Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki 9.5 hektarlık alanın kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenmesine karar vermiştik. Ancak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen yazı doğrultusunda belirlediğimiz alanın yeterli gelmediği bize bildirildi. Biz de İmar Komisyonu’nun hazırladığı rapor doğrultusunda bu alanın genişletilerek 40 hektara çıkartılması için meclis kararı almamız gerekiyor” dedi.Yapılan oylamanın ardından Bağlarbaşı Mahallesi’nde kentsel dönüşüm alanı olarak 40 hektarlık alanın belirlenmesine oy birliğiyle karar verildi.

Yalova Belediye Meclisi mayıs ayı oturumlarının ikincisinde, birinci oturumda meclis gündemine gelen üzerinde resmi eğitim kurumları bulunan 4 adet parselin Belediyenin vergi borçlarına mahsuben Defterdarlığa verilmesi oylamaya sunuldu. Yapılan oylama sonucunda belediyenin vergi borçları yanında belediye şirketleri olan Hizmet AŞ. ve YABELTAŞ’ın borçlarının da aynı kararla mahsup edilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Mayıs ayı oturumlarının dün gerçekleştirilen birleşiminde Yalova Belediyesi’nin 2012 Mali yılı kesin hesap bütçesi görüşmeye açıldı. Yalova Belediyesi’nin 5393 sayılı Belediye Kanunu’na göre tahsil edilen vergi gelirleri 8 milyon 574 bin olurken, 2012 yılında elde edilen gelir ise 66 milyon 867 bin 169 Lira olarak açıklandı. Yapılan oylamayla belediye gelirlerini oluşturan kalemler tek tek oylanarak oybirliğiyle kabul edildi.

Mayıs ayı oturumlarının dün gerçekleştirilen ikinci birleşiminde İmar Komisyonu’ndan gelen plan notlarının revize edilmesiyle ilgili maddeler de oylamaya sunularak oybirliğiyle kabul edildi.

Editör: TE Bilişim