CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile CHP il yöneticileri eyleme destek verdi.

Yıkım çalışmalarını Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ile Ak Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar’ın yakından takip ettiği kentsel dönüşüm çalışmaları Bağlarbaşı Mahallesi sakinleri tarafından protesto edildi. Mahallelerinde kentsel dönüşüm istemeyen vatandaşlar, ateş yakarak belediye ekiplerinin yolunu kapattı. Eyleme CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile CHP il yöneticileri destek verdi.

Tarhan, ‘

Bağlarbaşı Mahallesi sakinlerinin eylemlerine destekte bulunan CHP heyetinden Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan açıklamalarda bulundu. Tarhan, “Buradaki vatandaşlarımız 100 yıldır bu bölgede yaşıyorlar. Ekonominin geldiği durum ortada, bu insanlarımız nereden ev bulacaklar. Nerede kiralık yer bulup da taşınacaklar. Dünyanın hiçbir yerinde devlet vatandaşına böyle bir işkence yapamaz. 100 yıldır atalarının, babalarının yaşadıkları toprakları hiçbir devlet adamı terk et diyemez. Onun için biz CHP milletvekilleri olarak genel başkanımızla birlikte sizin yanınızdayız. Yarın genel başkanımız Yalova’da olacaktır hepinizi bekliyoruz. Sesimizi Türkiye’ye duyuralım, kimse sizi buradan kaldırıp başka yere götüremez. Eğer kentsel dönüşüm yapılacaksa, sizin fikriniz alınmalı, yerlerinde dönüşüm yapılmalı. Burada bir rant varsa oda sizlere verilmeli. Tekrar Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri, seçilmiş belediye başkanımızla, meclis üyelerimizle ve CHP’li yöneticilerimizle birlikte sizlerin yanınızdayız.

Editör: TE Bilişim