Yalova Seyahat'e atanan kayyum heyetinin başkanı Kenan Engin, "Biz kayyum heyeti olarak Yalova Seyahatte kimsenin canını yakmak için gelmedik. Cezalara değil affa geldik" dedi.  Engin Yalova Seyahat'in kısa zamanda büyük seyahat firmalarının hizmet kalitesini yakalayacağını dile getirdi.
Yalova Seyahat'te yaşanan sıkıntıların giderilmesi amacıyla atanan kayyum heyeti geçtiğimiz günlerde firmanın yönetimini devralarak firmayı incelemeye başlamışlardı. Kayyum heyetinin başkanlığına getirilen Kenan Engin ise Yalova Seyahat'in nasıl bir süreçten geçeceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Yalova Seyahat'in bu duruma gelmesinin temelinde kötü bir yönetimin yattığına inandığını belirten Engin, "Yalova Seyahat'e kayyum olarak atanmamız sürpriz oldu. Benim böyle bir beklentim de yoktu. Yalova Seyahat'le de bir bağım yok. Müfettiş raporlarına dayanarak Yalova Seyahat'e kayyum atanmasına karar verildi. Bize bu görev tevdi edildi. 22 Ekim'de kongre yapılması gerekiyordu o iptal edildi. Yalova Seyahat'le ilgili bu süreç biraz uzun olabilir. Çünkü Yalova Seyahat küçük bir firma değil. Bugüne kadar görev yapmış tüm yönetici arkadaşlara teşekkür ederek kayyum heyeti olarak görevi devraldık. Bundan sonra Yalova Seyahat düzelene, borçlar ödenene kadar çalışacağız. Hesap uzmanlarımız, avukatlarımız kooperatifin tüm hesaplarını inceleyecekler. Yalova Seyahat'in avantajı kayyum heyetinin başına Yalova'yı ve Yalova Seyahat'i iyi tanıyan birisinin atanmasıdır. Ben burada ki işleyişi iyi biliyorum. Burasının bir memur mantığıyla değil bir işletmeci mantığı ile gözden geçirilmesi lazım. Burasının yeniden kurumsallaşmasını sağlamak için iyi bir işletmecinin heyetin başına geçirilmesi mantıklı bir yaklaşım oldu. Biz kayyum heyeti olarak Yalova Seyahatte kimsenin canını yakmak için gelmedik. Cezalara değil affa geldik.  Biz herkesin hakkının korunması, iyi bir ortam oluşması, Yalova Seyahat'in bütün haklarının, bütün mal varlıklarının korunması, borçlarının ödenmesi, üyelerin üyeliklerinin sabitleştirilmesi amacıyla bu göreve geldik. Elbette ki bu süreçte geriye dönük borçlar ve ödemeler çıkabilir. Bu sonuçta Yalova Seyahat üyelerinin borcudur. Bunlarla ilgili de yapılandırmalara gidilecek. Ben Yalova Seyahat gibi güçlü bir kooperatife baktığımda bu hale gelinmenin tek sebebinin kötü bir yönetim olduğunu görüyorum. 300 üyesi olan bir kurumun böyle büyük zarar etmesi bana göre mümkün değildir. Burada bazı şeyler rayından çıkmış şimdi biz her şeyi tekrar rayına oturtacak ve Yalova'nın önemli firmalarından birisi olan Yalova Seyahat'i yeniden üyelerine teslim edeceğiz" dedi.
Yalova Seyahat Türkiye Standartlarını yakalayacak
Yalova Seyahat'in yapılacak düzenlemelerle ülkenin büyük seyahat firmalarının hizmet kalitesini yakalayacağını da dile getiren Engin, "Önümüzdeki günlerde bakanlık Yalova Seyahat için bir şartname gönderecek. Bence bu şartname ile çok şey değişecek ve yenilenecek. Dolayısıyla da modern bir seyahat firması ortaya çıkacak. İnsanlar mecbur kalıp binmeyecek Yalova Seyahat firmasının otobüslerine. Büyük seyahat firmaları nasıl bir kalitede hizmet sunuyorsa Yalova Seyahat'te bu kaliteyi yakalayacak. Dolayısıyla Yalova Seyahat firması ve üyeleri de para kazanacaklar. Çok değil 1 sene sonra Yalova Seyahat artık kendi ayakları üzerinde duran bir firma haline gelecek.  Biz sistemi oturtacak ve Yalova Seyahat'i eski güzel günlerine taşıyacağız" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim