Kirazlı Sanayi sitesinde, yollar asfaltlandı, dere ıslahı bayrama kadar bitiyor, üst geçit hizmete sunuldu, güvenlik sadece gece değil 7/24 aktif halde.

4000 kişi iş istihdamı sağlayan Kirazlı sanayi sitesin bölgenin markası olmak için kolları sıvadı. Teknolojiye ayak uyduranların işlerini büyüttüğünü. İsim ile çalışanların ise artık tercih edilmediği bildiren Ünsal Kıran Sanayi sitesinin en büyük sorunlarından birininde yetiştirilmek üzere Çırak bulamadıklarını açıkladı.

Küçük işletmelerin hızla büyüdüğü Kirazlı sanayi sitesi hakkında bilgi veren Ünsal Kıran Yalova’nın müşterisini artık kaçırmayan esnaf modeli için büyük çaba harcadıklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti. Kıran “  Esnafımızın  istekleri ve şikayetleri doğrultusunda çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Üst geçit büyük bir problem yaratıyordu. Karşıdan karşıya geçmekte hem esnafımız hem işçimiz hemde vatandaşımız çok sıkıntı çekiyordu. Bu sıkıntımızı yönetim kurulumuz ile birlikte  Sayın Valimiz Esengül Civelek hanımefendiye bildiğimizde çok duyarlı davrandı kısa bir süre içinde üst geçitimizi yaptırdı. Kendisine buradanda çok teşekkür ediyoruz. Yine yönetim kurulumuz ile birlikte Belediye başkanımız sayın Yakup Koçal ziyaretimizde ise dere ıslahı konusunda destek istemiştik. Kötü kokular hem sağlık açısından hemde müşterilerin kaçması konusunda büyük sıkıntıya yol açıyordu. Saolsun belediye başkanımız Yakup Koçal hemen çalışmaları başlattı. Esnafımız çok memnun bu hızla gidersek bayarama kadar deremizde ıslah olmuş o kötü görüntüde kaybolmuş olacak. Kirazlı sanayi sitesinin şuanda en büyük sıkınlarından biri birinci kapı dediğimiz alan buradaki köprü ve yol kötü durumda, bu konudada saolsun yine belediye başkanımız köprü onarımı ve yolların bakım ve asfaltı konusunda destek verdi yakın bir tarihte buranında çalışmalarına başlanacak. Devletimiz ve  belediyemiz sanayimize elinden gelen desteği sunuyor. Yine kısa biz zaman içinde camii inşaatımız başlayacak bazı yasal prosüdürlerin tamamlanmasını beklyoruz. Yönetim kurulumuz eleinden geldiği kadar konulara hakim esnafımız ile iç içe çalışmalarımız hakkında bilgi alışverişi yapıyoruz. Esnafımızda duyarlı ve sabırlı şimdi hurda arabalar konusunda bir çalışmamız olucak. Bazı esnaf arkadaşlarımız cadde üzerinde bıraktıkları hurda arabaları aylar boyunca almıyor buda hem görüntü kirliliğinde hemde diğer esnafın zor durumda kalmasını sağlıyor. Yine Yalova belediyesinin tahsis ettiği 10 dönüm bir alan var. Burada hurda arabalrı bir araya toplayıp başına yine 7/24 güvenlik koyacağız bu hizmete karşılıkta araç sahiplerinden makul sayılacak ücret toplanacak.

Tek sıkıntımız çırak bulamamamız.

İşkur’dan gelen işçilerin yalnız bir gün dayanabildiğini ertesi gün işe gelmediğini söyleyen Ünsal Kıran Yalova’da işsizlik sorununun olmadığı, iş beğenmeen bir nesilin yetişdiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti. “ Malesef gençler günlük para peşinde, altın bilezik yani sanat elde etmeyi düşünmüyorlar. Sanayi ortamı çok ağır işçiliğin olduğu bir yer değil eskisi gibi. Çünkü teknoloji ilerledikçe işçi gücüde azalıyor.gençlerimiz sanat, ustalık öğrenme çabasında değil. Benimbildiğim sanayide belkide orta okul mezunu olmayan fakat aldığı maaş 2 binliranın üzerinde olan çok işçi var. Tabiki ilk dönemde işi öğrenene kadar yani altın bileziği koluna takana kadar bu rakamlar verilmez. Geleceği değil gününü düşünen nesil var. Eskiden aileler teslim ederdi çocuklarını meslek öğrensin diye şimdi bazı aileleri görüyorum çocuklarını sezonluk günlük yöğmiyesi çok olan geleceği olmayan işlere gönderiyorlar.

7/24 güvenlik hizmeti

Hırsızlığa meal vermemek için sanayi sitesinde geniş güvenlik sistemi kuruldu. Mobese kameraları ile plaka okuma sistemi çalışır vaziyette. 24 saat güvenlik görevlilerinin devriye attığı Kirazlı sanayi sitesinde  her hangi bir olumsuzluğa meal verilmiyor.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim