Yaz boyunca Yalova sahil ve ilçelerde kan bağış kampanyası düzenlemeye devam ettiklerini söyleyen Dr.Sanem Ondur, fiziksel ve manevi açıdan fayda bulmak için Yalovalılar’ı kan bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Önümüzdeki dönemde Yalova Kızılay Kan Bağış Merkezi olarak gerçekleştirecekleri kampanyalar hakkında bilgilendirmede bulunan Dr.Sanem Ondur şunları söyledi: “Kızılay Kan Bağış Merkezi olarak mesai çıkışında da kan vermek isteyen Yalovalı bağışçılarımız için merkezimiz gece 12’ye kadar açık tutuluyor. Bunun dışında mesai saatleri içerisinde de merkezimize gelerek kan bağışında bulunabilirler. 30-31 Ağustos tarihlerinde gezici kan bağış otobüsümüzde  Yalova sahilinde ve 1-2 Eylül tarihlerinde de Çınarcık sahilde kan bağış kampanyalarımız düzenlenecek. Duyarlı vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaç. Kana herkesin her zaman ihtiyacı olabilir. Bir gün sizin ya da bir yakınınızın kana ihtiyacı olabileceğini düşünerek duyarlı davranmalıyız” diye konuştu.

İlaç kullananların kan veremeyeceği şeklinde yanlış bir düşünce olduğunu belirten Dr.Sanem Ondur; “Her ilaç kullanan kan veremez diye bir şey yok. Kullanılan her ilaç kan vermeye engel değil. İlaç kullanıp da kan vermek isteyen vatandaşlarımız doktor kontrolünde eğer kan vermeye engel teşkil etmeyecek bir ilaç kullanıyorlarsa rahatlıkla kan verebilirler. Bağışta bulunmak isteyen tansiyon hastalarının önce biz  burada tansiyonlarını ölçüyoruz. Eğer  ilacını kullanıyor ve tansiyonu normal aralıklardaysa o zaman kan bağışında bulunabilirler. Şeker hastaları da insülin kullanmadıkları sürece kan verebilirler “ diyerek ilaç kullanımında kan bağışı konusuna açıklık getirdi.

Editör: TE Bilişim