Kızılay Şube Başkanı Temuçin, Kızılay’ın sadece yurtiçinde değil, dünyanın dört bir köşesinde, Türk Halkının merhamet elini ihtiyaç sahiplerine uzattığına dikkat çekti.

Öte yandan Kızılay Haftası süresince, Yalova’daki okullarda öğrenim gören öğrenciler Kızılay Şubesi’nde misafir edilerek çalışmalar hakkında bilgi verilecek. Bu kapsamda Özel Yücebilgili İlköğretim Okulu öğrencileri Kızılay Yalova Şubesi’ni ziyaret ettiler. Okul öğrencileri ve öğretmenlerini kapıda karşılayan Şube Başkanı Osman Aykut Temuçin, minik öğrencileri şubelerinde görmekten ve Kızılay’la buluşturmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Miniklere çikolata ve Kızılay’ı tanıtıcı broşürler hediye eden Şube Başkanı Temuçin, daha sonra Kızılay’la ilgili bilgilendirici sunum yaptı. Minik öğrenciler sunumun ardından Yalova Kızılay Deposu ve Kızılay Kan Merkezi’ni ziyaret ederek, Kızılay’ı daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Türk Kızılay’ının yurtiçi başta olmak üzere, Kafkaslar’dan Balkanlar’a, Ortadoğu’dan Güney Asya’ya, Afrika’dan Orta Asya’ya çok geniş bir alanda insancıl çalışmalar yürüterek Türk halkının merhamet elini ihtiyaç sahibi insanlara uzattığına dikkati çeken Kızılay Şube Başkanı  Osman Aykut Temuçin; “İhtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün ve savaşın en kızgın anında insancıllığın, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesi olan Türk Kızılay’ı, ülkemizdeki ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır” dedi.

Editör: TE Bilişim