92.yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek olan anma törenleri, saat 11’de Kocadere Şehitliği’nde başlayacak. Çınarcık Kaymakamlığı ve Kocadere Belediyesi’nin ortaklaşa olarak organize ettikleri anma töreninde ilk olarak Kocadere Şehitliği’ne çelenk bırakılarak, saygı duruşunda bulunulacak. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kocadere Belediye Başkanı İlhan Aslan günün önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirecek. Ardından Çınarcık Kaymakamı Levent Elmacıoğlu’nun konuşması ve şiirlerin okunmasıyla devam edecek olan tören; Kocadere Merkez Camii’nde şehitlerin anısına Mevlid okunmasıyla son bulacak.

Kocadere Şehitlerinin 92.yılı anma törenleri dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Kocadere Belediye Başkanı İlhan Aslan, "92 yıl önce yaşanan bu üzücü olayın acısını halen içimizde hissediyoruz" dedi. Kocadere Şehitleri’nin 92’ncı yıldönümünde de hüzünle anılacağını belirten Belediye Başkanı Aslan, “29 Nisan 1921 günü o yıllarda bir köy olan Kocadere Beldesi'nde 830 Türk'ün camilere doldurulup yakılarak şehit edildiği o günün anısına Kocadere'de bir anma töreni düzenlenecek. O üzücü günün ardından 92 yıl geçti. Ama o gün gönüllerimize düşen ateşin acısı halen tüm sıcaklığı ile gönüllerimizi yakmaya devam ediyor” dedi.

Kocadere Belediye Başkanı İlhan Aslan sözlerine şöyle devam etti: “830 vatan evladının vahşice, hunharca, insanlık dışı bir şekilde camilere doldurularak yakılması halen bir insanlık ayıbı olarak tarihteki yerini koruyor. Bugün Ermeniler’in soykırım olarak tanınması için uğraştıkları o yalanı gören dünya devletleri nedense burada yaşanan vahşeti görmezden geliyorlar. Biz burada yaşananların tüm dünya tarafından bilinmesini istiyoruz. Düzenlenen törenle şehitlerimizi bir kez daha anacak ve onlara olan saygımızı bir kez daha göstereceğiz. Ruhları şad olsun" dedi.

Editör: TE Bilişim