Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, söz verdiği projeleri bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda mahalle halkına verilen köprünün temeli de düzenlenen törenle atıldı. Törene Başkan Salman’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Hamit Kutlu, İlyas Özdemir, Belediye Meclis Üyeleri Halit Güleç, Adil Ürekli,  her iki mahallenin muhtarları Faize Demir Kahraman, Kemal Kaya ve vatandaşlar katıldı. 23 metre uzunluğunda 4 metre genişliğinde olacak köprü bir ay gibi kısa sürede tamamlanacak.

“Yalova her şeyin en iyisini layık”

Her iki mahalleye yatırım yaptıklarını ve mahallerinin güzelleştiğini belirten Başkan Salman; “Belediyemizin önemli bir hizmeti için burada toplandık. Adnan Menderes Mahallesi ile Dere Mahallemize yapacağımız yaya köprüsü vermiş olduğumuz sözlerden bir tanesiydi. Bunun haklı sevincini burada sizlerle yaşıyorum. Bununla kalmayacağız, 400 metre ileride bir yaya köprüsü ve biraz daha ilerisinde araç köprüsünün yapımına başlayacağız. Yapacağımız bu köprülerle Adnan Menderes Mahallesinin artık hiçbir eksiği kalmayacak. Çünkü Adnan Menderes Mahallesi çok şanslı, biz bu dönemde bu mahallemizi pilot mahallemiz olarak seçtik. Peyzajından, parklarına, çevre düzenlemelerine kadar her şeyiyle örnek mahalle durumuna getirdik. Tabi bu hizmetleri yaparken Dere Mahallesi sakinlerine de hizmet ettik. Dere kenarına yapmış olduğumuz çevre düzenlemeleri ve yatırımlarımızla mahallemiz daha güzelleşti. Kısaca suyun o tarafı da bu tarafı da hizmet aldı ve gelişmeye devam edecek. Bundan sonra yapacağımız dokunuşlarla da Yalova’nın çehresine, güzelliğine, katma değer kazandırmaya devam edeceğiz. Çünkü Yalova her şeyin en iyisine layık” dedi.

Muhtarlardan mahalle sakinleri adına teşekkür

Başkan Salman’ın konuşmasının ardından söz alan Dere Mahallesi Muhtarı Faize Demir Kahraman; “Belediye Başkanımızla geride kalan 5 yılda güzel işbirliği içindeydik. Kendisinin kentimize çok güzel hizmetleri oldu. Bundan sonra da devam edeceğine inanıyorum. Sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Demir’in ardından söz alan Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Kemal Kaya; “Belediyemize böyle bir hizmeti gerçekleştirdiği için başkanımıza, ekibine ve burada çalışan tüm emekçi kardeşlerime teşekkür ederim. Böylelikle Dere ve Bağlarbaşı Mahallerinde ikamet eden vatandaşlarımız, yine belediyemiz tarafından yapılan başta Kapalı Pazaryeri olmak üzere mahallemize kolayca ulaşım sağlamış olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Yapılan konuşmaların ardından, köprünün temel atma törenine geçildi. Başkan Salman, temel atma töreni sonrasında yüklenici firma yetkilileri ile görüşerekköprünün 1 ayda tamamlanmasının talimatını verdi.

Editör: TE Bilişim