Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Koru Belediyesi’nin kendi imkânları ve öz kaynaklarıyla Koru Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımını tamamladıklarını söyledi. Yaklaşık 1 milyon 100 bin TL’ye mal olan tesisin bağlantıları da yapıldıktan sonra hizmete girecek. Tesis, beldede turizmin gelişimine büyük katkı sunacak.

Atıksu Arıtma Tesisi’nin beldede yapılan en büyük yatırımlardan birisi olduğunu söyleyen Başkan Yaman, “Arıtma tesisimiz bitti. Şimdi bağlantıları yapılacak. Yaklaşık 1 milyon 100 bin liraya mal oldu. Kendi öz kaynaklarımızla yaptık. Herhangi bir hibe ve kredi de kullanılmadı. Bugüne kadarki beldemizde yapılan en büyük projelerden birisi bu. Bir an önce yapılması gerekiyordu. Yalova’da tek arıtması olmayan yerdik. Şimdi bunu başardık. Beldemizin önemli bir eksiğini belediyemizin kendi öz imkânlarıyla giderdik” dedi.

Cazibe merkezi olacak

Tesisin beldenin turizmine de önemli katkıları olacağını söyleyen Yaman, “Katı atık konusunda sorun var. Katı atıkları atmak için 35 kilometre yol gidiyoruz. Sürekli bu anlamda belediye zarar ediyor ancak atıksu arıtma tesisimiz turizme katkı sunacak. Denizimizi daha da güzelleştirecek. Koru’nun sahilleri; denizin içi de dışı da kum. Bu anlamda cazibe oldu. Yalova’ya yakın olması da büyük bir avantaj. Belediyelerin turizmi yapması çok zor. Eleman alması lazım. Taşeron Yasası da var. Bu yeni işçi almayı engelliyor. Turizmi belediyelerden ziyade özel sektörün, halkın yapması lazım. Zaten cazibesini görürlerse işadamları, girişimciler bu işe el atar. Biz belediye olarak bu anlamda elimizden geleni yapıyoruz. Mavi Bayrak konusunda da ilerleyen zamanlarda adım atacağız. Beldemiz sahilleri cazibe merkezi olacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim