Hızla gelişmekte olan Kosova Cumhuriyetinin Türkiye’ye çok ihtiyacı olduğunu ve Türkiye’nin her zaman Kosova’nın gelişimine katkı sağladığını belirten Bakan Yardımcıları, Kosova hakkında detaylı bilgi verdi. Vali CİVELEK, ziyaret kapsamında Kosova ile var olan güçlü bağın artarak gelişeceğine ve devam edeceğine olan inancıyla, gelen heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

 

Kosova Prizren Heyeti Başkan Koçal’ıda Ziyaret Etti

 

Kosova’nın Prizren şehrinden gelen misafirler, Valilik ziyaretinin hemen ardından Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ıda makamında ziyaret etti.

Kosova Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo, Kosova Esnaf Derneği Başkanı Ediz Çabrat, Kosova Prizren Üniversitesi Genel Sekreteri Adem Sallauka’nın katıldığı ziyaretçileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; “Üniversitemizin başlattığı işbirliği projesi umarım verimli sonuçlanır. Sizleri Yalova’da görmekten mutluyuz. Yalova Belediyesi olarak elimizden gelen katkıyı yapmaya hazırız” diye konuştu.

Başkan Koçal, 13-19 Temmuz 2012 tarihleri arasında düzenlenecek Büyük Balkan Buluşması Festivali’ne Kosova’dan gelen temsilcileri davet etti. Yalova Belediyesi’nin Kosova’nın İpek kentiyle kardeş şehir olduğunu belirten Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal organizasyon hakkında bilgiler verdi.

Kosova’ya yapılan başarılı yatırımların %70’inde Türk iş adamlarının olduğunu söyleyen Kosova Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo, Yalova ile ekonomik işbirliği yapmak istediğini sözlerine ekledi. Ustaibo; “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ticaret protokollerinin bize çok katkısı oldu” dedi.

Ziyarette Kosova Esnaf Derneği Başkanı Ediz Çabrat ve Kosova Prizren Üniversitesi Genel Sekreteri Adem Sallauka da çalışmalar hakkında Başkan Koçal’a bilgiler verdi. Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a teşekkür plaketi takdim eden ziyaretçiler, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

Editör: TE Bilişim