Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel Yalova'nın köylerinin diğer illere oranla adeta bire beldeyi andırdığını söyledi. Demirel, "Köylerimiz artık yol değil meydan düzenlemesi istiyorlar" diye konuştu. 
Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel 2016 yılı içerisinde yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi. Demirel bu yıl içerisinde yapılacak olan yol çalışmaları ile artık yol sorununun tamamen ortadan kaldırılmış olacağını dile getirdi. Demirel açıklamasında, "Bu sene 30 kilometre asfalt yol yapımı ile ilgili karar alındı.  yakında ihalesine çıkacağız. Köy ve beldelerimizde de kanalizasyon çalışmaları yapıyoruz. Onlara ağırlık veriyoruz. Toplamda 15 kilometre kanalizasyon yapılmasını hedefliyoruz. Köylerimizin su depolarının tamamının yeniden yapımı ve bakımı ile ilgili proje yaptık ve bunu İller Bankası'na sunduk" dedi. 
Köylerden meydan talebi
Yalova'nın köylerin diğer illerle kıyaslandığında adeta bire beldeyi andırdığını vurgulayan Demirel, "Ben bir çok ili dolaşıyorum. Bizim köylerimizin son zamanlarda aldıkları yatırımlarla geldikleri nokta diğer illerin köylerine oranla belde seviyesinde. Bizim köylerde artık parke yol konuşulmuyor. Köylerimizde her yer asfalt. Yol sıkıntısı olan tek köyümüz dahi kalmadı. Bu sene 40 kilo sathi kaplama yolun 30 kilometresini turizm alanlarına ayırdık. Delmece yolunun alt yapısı bitti. Şelale yolunu bitiriyoruz. Turizm alanlarının geliştirilmesine yönelik de önemli adımlar atıyoruz. Bunun altında da köylerin yol sıkıntısının kalmaması yatıyor. Artık köyler ilginç isteklerde bulunuyor. Kocadere meydan düzenlemesi istiyor. Şehir gibi meydanlar istiyorlar. Yüzme havuzu isteyen köy var" diye konuştu.
15 Milyonluk bütçe
Yalova'da İl Özel İdaresi olarak 2016 yılında yatırımlar için 15 milyon TL'lik bir bütçe ayrıldığına da vurgu yapan İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, "İl Özel İdaresi olarak bu yıl 15 milyon TL'lik bir yatırım hedefliyoruz. Arada ek bütçe taleplerimizde olacaktır. İl Genel Meclisi olarak uyumlu bir çalışma ortaya koyuyoruz" dedi. 
Editör: TE Bilişim