Öğle namazından sonra düzenlenen programa cemaat yoğun ilgi gösterdi. Program, Yalova Müftülüğü İlahi Korosu’nun okuduğu ilahiler ile başladı. Kur'an-ı Kerim yarışmalarında dereceleri olan Ankara Maltepe Camii İmam Hatibi Mustafa Demir, İstanbul Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Erhan Mete, Eskişehir Çarşı Camii İmam Hatibi Neşet Kaplan ve Sakarya Büyük Camii Müzezzin Kayyımı Recep Yasan, okudukları Kur’an-ı Kerim tilaveti ile katılımcıları mest etti.

‘Kur’an-ı Kerim sadece ölüler için indirilmiş bir kitap değildir’

Programın açılış konuşmasını yapan Yalova Müftüsü Hıdır Bayrak, Kuran’ı Kerim'in önemine değindi. Bayrak, “Kuran’ı Kerim sadece ölülere okunması için indirilmiş bir kitap değildir. O’nu iyi anlamamız gerekiyor. Zamanla her şey ihtiyarlıyor ve eskiyor fakat mucize kitabımız Kuran her dönemde tazeliğini koruyor. Çoluk çocuğumuza Kuran okumayı öğretelim. Cenab-ı Mevla bizleri son nefesimize kadar Kuran’dan ayırmasın” şeklinde konuştu.

‘Camilerimizi dolduralım’..

Camilerin önemine dikkat çeken Müftü Bayrak, içinde cemaati olmayan camilerin boş bir binadan farkının olmadığını ifade etti. Bayrak, “İçerisinde cemaat olmayan cami, okuyanı olmayan kitap, dinleyeni olmayan musiki gariptir. Sizler bu mabetleri boş bırakmayın ki garip kalmasın, tıpkı bugün burayı bırakmadığınız gibi. Özellikle gençlerin camileri doldurması ve Kuran okumasını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim