Kurban Bayramına sayılı günler kala Kazımiye Köyü'nde kurulan Kurban Pazarı'nda da hareketlilik başladı.  Kurbanlık alacak vatandaşlarla esnaflar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor. 
Kurban Pazarı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kazımiye Köyünde kuruldu. Ülkenin bir çok yerinden getirilen kurbanlıklar alıcılarını beklerken hareketlilikte daha şimdiden yaşanmaya başladı. Hayvan almayı son günlere bırakmak istemeyen vatandaşlar kurban pazarına akın ederek bütçelerine en uygun kurbanlığı almak için dolaşıyorlar. Bu esnada vatandaşlarla satıcılar arasında da uzun pazarlıklar yaşanıyor. Ortak bir fiyatta anlaşmak için dakikalarca süren el sıkışmalar sonunda tatlıya bağlanıyor. 
Hareketliliğin erkenden başlamasının bu yıl işlerin iyi olacağının işaretini verdiğini dile getiren satıcılar, "Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl hareketlilik daha erken başladı. İşini son güne bırakmak istemeyen ya da hayvan bulamama riskine girmek istemeyenler şimdiden hayvan almak için pazara gelmeye başladılar" diye konuşuyorlar. 
Vatandaşlar ise bu yıl fiyatların geçen seneye oranla daha pahalı olduğundan dert yanıyorlar. Özellikle büyükbaş hayvanların fiyatlarının el yaktığına değinen vatandaşlar çoğunlukla grup halinde büyükbaş hayvan almayı tercih ettiklerini dile getirdiler. 
Hayvan pazarında her bütçeye uygun hayvan bulmak mümkün. Zira Küçükbaş hayvanlar 750 bin TL'den, bin 500 TL'ye kadar değişen fiyatlarda satışa sunuluyor. Büyükbaş hayvanlarda ise fiyatlar 4 bin TL ile 18 bin TL arasında değişiyor. 
Editör: TE Bilişim