MAG-Der Başkanı Sabri Karaçam, “Bölgemizde Mag Yapılanması hızla devam ediyor. Adnan Menderes Mahallesinde eğitimler 13-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Mag-Der olarak Tatbikatlar ve eğitim tazelemelerine önem vermekteyiz ekipler bu şekilde daha hazır ve dinamik kalmaktadır. Tatbikattaki amacımız Mag'larının birbirini yakından tanıması, kaynaşması, oluşacak olan herhangi bir afet'te ekiplerin birbirine yardım etmeleri afet planlamamızda yer almaktadır. Afet Planlamasındaki yapıyı güçlü ve kalıcı kılmak için bu tatbikat yapıldı ve zaman zamanda yapılacak” dedi.

Sanal ama gerçek gibi tatbikat

Tatbikatla ilgili bilgi veren Karaçam, “Sanal tatbikatta Yalova'da oluşan bir afet durumunda Paşakent Mahallesi’nin Yalova merkezde hasarlı olan bölgelerdeki MAG’lara destek ve yardım amaçlı gitmesi, tatbikatın amacı mesaj atıldıktan sonra gönüllülerin konteyner'de toplanma süresi, Paşakent Mahalle Konteynır'ınde kriz merkezinin kurulması, ilk gelen kişilerin hazırlanıp Yalova merkezde ihtiyaç hissedilen mahallelerdeki enkaza gidiş süreleri, gittikleri mahalledeki Mag’larla ortak çalışmaya başlaması, enkaza giden öncü gurubun enkaz alanında inceleme yapıp senaryodaki verilere göre ekip ve donanım istemesi, enkaza giden ekibin enkazda yapacakları ilk çalışmalar, enkaz durumuna göre enkaza giriş durumları, enkaz-mahalle-MAG kriz merkezi arasında yapılan telsiz haberleşmesi, enkazda çalışmalar sırasında ihtiyaç hissedilen ekip veya ekipman, enkazda görev bittikten ayrılırken yapılacak işler, tutulan raporlar-teslim tutanakları, ölü yaralı sayısı, bulunan ziynet eşyaları değerlendirildi.

Deprem mesajı çekilerek ekiplerin konteynırda toplanması istendi. Tatbikata katılan gönüllüler Paşakent'te bulunan Mag kriz merkezine geldiler. Yalova da bulunan Mag kriz merkezinden gelen talimatlar doğrultusunda. İhtiyaç duyulan mahallerdeki konteynır'lere sevk edildi. Mahallelerde bulunan Mag'larla beraber çalışmalara katıldılar. Başarılı geçen tatbikat sonunda değerlendirme yapıldı. Eksikler masaya yatırıldı. Yalova Mag'derin Deprem ve acil durum planlamasında Paşakent Mahallesinin oluşacak bir depremde Yalova merkezde görev yapacak. Bu açıdan önem arz etmektedir. Bundan sonraki çalışmamız Yalova merkezde yeni kurulan Adnan Menderes mahallesinde yapılacaktır. Burada bulunan kalıcı konutlara Belediye başkanımızın söz verdiği Konteynır ve iç ekipmanı yerleştirilecektir” dedi. 

Editör: TE Bilişim