Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) ev sahipliğinde İstanbul'dan gelen MAG'ların katılımı ile sel eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirildi.
Yalova MAG-DER'in planlı eğitim ve tatbikatları arasında yer alan Teşvikiye Motivasyon Kampı gerçekleştirildi. Kampa İstanbul'dan MAG dernekleri de büyük ilgi gösterdi. Katılımcılar arasında Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu da yer aldı. 2 gün süren kamp hakkında bilgi veren Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, "Bu kamp planlı bir eğitimdi. Ancak içeriğini değiştirdik. Normalde deprem tatbikatı ve arama kurtarma olarak planlanan bu eğitim. Koru beldemizde yaşanan sel nedeniyle sel felaketinde neler yapılacağı, selde nasıl arama kurtarma gerçekleştirileceği yönünde bilgilerden oluşan bir şekilde güncellendi. Öte yandan bir de tatbikat gerçekleştirdik. Tatbikatta gece arama kurtarma, dereden yaralı transferi gibi bir çok uygulama yaptık. Kampa İstanbul ilindeki MAG'larda büyük ilgi gösterdiler. Hep birlikte başarılı ve faydalı bir kampı daha tamamladık. Bizi yalnız bırakmayan Oğuz Gündoğdu hocaya da yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
Deprem eğitimleri ve tatbikatlarının da bundan sonraki süreçte devam edeceğini belirten MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, "Elbette deprem eğitimlerimizi ve tatbikatlarımızı da eğitim takvimimize bağlı kalarak gerçekleştireceğiz. Bu eğitimleri önemsiyoruz. Zira MAG'ların bilgilerini tazelemesi ve edindiği bilgileri uygulama imkanı bulması adına çok önemli. O nedenle bundan sonraki aylarda da planlı eğitim ve tatbikatlarımızı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Olası bir deprem anında ilk 72 saatin önemine bir kez daha vurgu yapan Karaçam, "Yaygın olarak bilindiği gibi afetlerin ilk dakikalarında herkes kendi başınadır. Afet zararlarından bireyi sadece kendi bilgisi ve hazırlığı koruyacaktır. Dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık, itfaiye, arama-kurtarma ekipleri tüm bireylere aynı anda ve anında ulaşması mümkün değildir. Bu nedenle her bireyin ‘Afet Sonrası Altın Saatler’ olarak adlandırılan ilk 72 saate hazır olması büyük önem taşımaktadır. Çare sizsiniz. Eğer örgütlenmez, deprem öncesinde sırasında ve sonrasında neler yapmanız gerektiğini bilmezseniz, çaresiz kalırsınız. Seyirci değil; katılımcı olalım. MAG-DER’in eğitim programlarına katılım sağlayalım. Deprem konusunda bilinçlenmeyen kalmasın 

Editör: TE Bilişim