Mansuroğlu, “Miting, Alevi Vakıfları Anadolu Kültür Vakfı’nın destek ve katılımı ile ilk defa bütün Alevi Kurumlarının katılımıyla gerçekleştiriliyor. Mitingin formatına uygun haklı taleplerimizin dikkate alınması konusunda bu mitingde sesimizi yükselteceğiz” diye konuştu.

“Cem ve kültür evlerimiz yasal güvenceye kavuşsun”

Mansuroğlu, “Biz aleviler bugüne kadar inkar edildik, baskı , zulüm ve katliamlara tabi tutulduk. Tüm bu acılara rağmen ülkemizin yasalarına sadık kaldık. Amacımız bu mitingde bir milyon kişinin katılımını sağlamak. Hazırlanacak olan yeni Anayasa’da biz Alevilerin özeli olan bizi ilgilendiren Cem ve Kültür Evlerimiz yasal güvenceye kavuşsun. Dergahlarımız bize geri verilsin.

Diyanetin tek taraflı davranışına karşı diyanet yeniden dizayn edilsin. 12 Eylül Faşizmin zorunlu din dersleri çocuklarımız için işkenceye dönüştü. Bu somur önerilerimizi dile getirirken ülkemizin sorunu olan kürt sorunu demokratik barışçıl yolla çözülsün. Azınlıkta olan soy kümelerinin hakları bu anayasa ile güvence altına alınmasını, çalışanlara özgün sendikal hakların verilmesini, seçim barajını düşürülmesi gibi 22 başlık altında isteklerimizi bu mitingde dile getireceğiz.

Bir Pir Sultan Abdal Anadolu Kültür Derneği olarak her iki federasyonun birleşenlerinin katıldığı toplantıda mitingle ilgili kaygılarımızı dile getirdik ve tartıştık. Bu mitingde barış ve sevgi dilini kullanarak farklı taleplerimizi dile getireceğiz. Belirlemiş olduğumuz solofanların dışında kimsenin ideolojisine ve düşüncesine göre mitingi prova edecek slogan atmasına pankart açmasına asla izin vermeyeceğiz. Şiddetten yana olanlara asayişi bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Federasyonumuz yaşamı her alanı ile ilgili ülkenin var olan sorunlarını çözüm önerileriyle birlikte yeni anayasa ile ilgili hazırladığımız taslağı TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e teslim etmiştir” dedi.

Editör: TE Bilişim