YTSO Meclis Salonu’nda ilk kez düzenlediği  basın toplantısında, Başkan yardımcıları Birol Önderoğlu ve Muhammed Sarıoğlu ile basının karşısına çıkan Tahsin Becan’ın açıklamalarına salonda bulunan  Celal Özel’in listesinden seçilen meclis üyeleri;  Nusret Karaalioğlu, Hüseyin Toftar ve Başol Haraç tepki gösterdi.

Tahsin Becan, ‘satıldım’ açıklamasının yanlış olduğunu ve kırmızı listeden seçilenlerden özür dilediğini ancak Celal Özel’in kendisinden özür dilemesi gerektiğini söyleyince, söz alan Başol Haraç, “Ben Sayın Celal Özel’in avukatı değilim, ama kendisi hiç kimseyi satmamıştır. Beni de satmamıştır, kendisiyle birlikte yola çıkan hiç kimseyi satmamıştır, Tahsin Becan’ı da satmamıştır. Benim anlamadığım satıldığını söyleyen birisi nasıl oluyor da Başkan seçiliyor. Becan bunu açıklasın” dedi.

Ardından söz alan Cemre Marin Tersanesi’nden ve kırmızı listeden meclis üyesi seçilen Hüseyin Toftar, sert sözlerle Tahsin Becan’a yüklendi. Toftar, “Sayın Becan size ne yazık ki yönetim kurulu başkanım demeyeceğim. Size hakkımı da helal etmiyorum, yanlış yaptınız, o satıldım kelimesini söylemeyecektiniz. Tersaneleri de ziyarete gelmeyin, sizi orada görmek istemiyorum” diye sert bir ifadeyle tepki gösterdi. Meclis üyesi Nusret Karaalioğlu da söz alarak, Aksa’nın sürekli hedef gösterilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Kırmızı listeden seçilen meclis üyelerinden gelen tepkiye sakin bir ifadeyle cevap veren YTSO Başkanı Tahsin Becan, “Bu sonuç liderinizin stratejik hatasının sonucudur. Celal Özel son dakikaya kadar listesini oluşturamamıştır, yapılan hata bu sonucu getirmiştir” dedi.

Editör: TE Bilişim