CHP İl Başkanı Özcan Özel Türk Polis Teşkilatı’nın 168.kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bu anlamlı günde tüm emniyet mensuplarımızın Polis Haftasını kutluyor, bu ulvi görevi yerine getirirken şehit olan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ve ailelerine uzun ömürler diliyorum" dedi.

Özel açıklamasında şu ifadeler yer verdi:  “Bireye ve mala karşı işlenen suçlardaki hızlı artış karşısında polisimiz özlük hakları sorunları ve çalışma koşullarının zorluğuna rağmen üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmeye çalışmaktadır. Zor koşularda çalışan emniyet teşkilatımızın gösterdiği gayretin karşılığı, daha iyi şartlarda görev yapma imkânının sağlanmasıdır. Bu iyileştirmeler, emniyet teşkilatına yönelik bir lütuf değil, hak edilen bir durumun yerine getirilmesi olacaktır."

Emniyetin güncel ve acil sorunlarının çözüme kavuşturulması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için hayati önem taşıdığını belirten Özel, "Ülkemizin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik sorunlar suç oranını her geçen yıl artırmaktadır. Sosyal ve ekonomik değişimler sonucu ortaya çıkan yeni suç şekilleriyle toplumun huzuru bozulmaya başlamış, gençler arasında hızla yayılan şiddet endişe verici boyutlara gelmiştir. Daha demokratik ve daha özgürlükçü bir ülkenin özlemini daha çok duyumsadığımız son yıllarda, hak arama mücadelelerinde karşılaştığımız polis-vatandaş çatışması tablosunun değişmesini ve kutladığımız Polis Haftası vesilesi ile polisimizin vatandaşın karşısında değil, vatandaşın yanında duran kamu görevlileri olduğunun yeniden hatırlanmasını temenni ediyorum. Bunun için, kamu güvenliğinden sorumlu, insanın en temel hak ve özgürlüklerinden olan can ve mal güvenliğini yasalar çerçevesinde koruyan, bu önemli görevini de 168 yıldır yerine getiren Türk Polis Teşkilatı birikimini çağın getirdikleri ile birleştirerek, demokratik değerlere sahip bir kuruluş olma yolunda ilerlemelidir" dedi.

CHP Yalova İl Başkanı Özcan  Özel, Emniyet mensuplarının çalışma koşullarının henüz istenilen düzeye ulaşmadığını,  sosyal, ekonomik ve özlük haklarında iyileştirilme yapılması amacıyla geçtiğimiz günlerde CHP Grup Başkanvekili, Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin TBMM’ye soru önergesi verdiğini hatırlatarak şöyle konuştu: “CHP Yalova Milletvekilimiz TBMM’ye verdiği soru önergesinde son yıllarda polislerin gerek eğitiminde gerekse araç gereç donanımlarında çok sayıda olumlu adımlar atılmasına karşın, çalışma koşullarında henüz istenilen düzeye ulaşamadığını, Polislerin özlük hakları ve sosyal statüleriyle ilgili önemli sorunların bulunduğu belirtilerek, Emniyet mensuplarımızın sorunlarını ülke gündemine de taşımıştır. .Meclisimizin bu konuya sahip çıkmasıyla huzur ve toplumsal barışın güvencesi bir polis teşkilatının oluşturulmasında önemli bir adım atılmış olacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim