Komisyonun meclisten ek süre talebinde bulunduğu görüşmelerde İl Özel İdaresi’nin ek hizmet binası ile lojmanların bulunduğu 25 dönümlük arazinin gayrimenkul yatırım ortaklığında değerlendirilmesi konuşuldu. Konuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen raporların okundu.

İl Özel İdaresine ait ek hizmet binasının bulunduğu arazinin gelir getirici projeler için kullanılması ile ilgili görüşmede Meclis, arsa ile ilgili Vali Esengül Civelek’in net görüşünün alınmasından sonra adım atacak. Konuyla ilgili konuşan Meclis Üyesi
Altuğ Doğan, “Benim gayrimenkul ortaklığından hizmet satın alınması konusunda muhalefet şerhim var. İl Özel İdaresinin taşınmaz mallarını idare etme görev ve yetkisi Sayın Valimizindir.

Hal böyleyken gelir amaçlı ek hizmet binamızın kullanılması için Sayın Valimizin görüşünün net olarak bilinmesin yararlı olacağını düşünüyorum. Çünkü gelişen ve büyüyen bir Yalova var. Bu gelişen ve büyüyen Yalova projeksiyonunda bizim önümüzdeki yıllarda arsa ve gayrimenkul ihtiyacının nasıl karşılanacağı, bu yerin böyle bir değerlendirme sonucunda doğacak olan eksikliklerde Valilik makamının ve idarenin ne tür önlemleri almak istediği konusunda net bir bilgimiz yok. Bu net bilgilere sahip olamadan gayrı menkul yatırım ortaklığından hizmet satın alınmasını doğru bulmuyorum. Bundan dolayı komisyon kararına şerh koydum.” dedi.  

Bahar Doğan da “Ek hizmet binasının değerlendirilmesiyle ilgili konu kamuoyunda tartışılmalı. Valinin bu konudaki kesin görüş ve tavrı öğrenilmeli.” Diye konuştu. 5 bin 302 sayılı kanunda İle Özel İdaresi’nin taşınır ve taşınmaz mallarını idare etme yetkisinin valide olduğunu belirten Doğan “Büyüyen Yalova projeksiyonunda arsa ve gayrimenkullerin ne şekilde değerlendirilmek istendiğini öğrenmemiz lazım.” dedi.

Tamamı 25 dönüm olan arsa bölüm bölüm mü yoksa tek parça olarak mı değerlendirileceği konusunda kara verilmesi gerektiğini söyleyen AK Partili Meclis üyesi Hasan Nergiz Bu konuyu gayrimenkul yatırım ortaklığına götürmeden önce idaremizin ön bir çalışma yapması gerektiğini belirtti.

Oturumun sonunda meclis, oy birliğiyle komisyonlara ek süre verilmesine karar vererek projenin değerlendirilmesini ve arsanın imar durumu yaptırıldıktan sonra şantiyenin nereye kurulacağını idarenin de  görüşünü aldıktan sonra karar bağlanması kabul etti.

Editör: TE Bilişim