Yaklaşık 2,5 yıldır kentsel dönüşüm konusunda çalışmalar yapan Yalova Belediyesi geçtiğimiz günlerde kentsel dönüşümün başladığını duyurarak ilk binayı yıktı. Konu ile ilgili eski Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç açıklamalarda bulunarak, sadece şov yapıldığını belirterek şunları dile getirdi:

“Kentsel dönüşüm konusunda ne yazık ki vekil yönetim yanlış üzerine yanlış yapmakta. Mecliste alınan kararla ilgili daha önce gerekli uyarılarımı yapmıştım. Bu kez ise Roman vatandaşlarımızın yaşadığı bölgede yapılmak istenen dönüşümle ilgili çok sayıda şikayet geldiği için açıklamada bulunma gereği hissettim.

Mahalleli Rahatsız!

“Bölge halkıyla yaşan süreci yakından biliyorum. Henüz tamamıyla anlaşılmış değil. %50’yi geçerek bölgede çalışma başlatmaya kalktınız. Bölgenin dönüşümü şart bu konuda kimsenin itirazı yok. Ama önce gönüllerde bu rızayı sağlamalı kimsenin mağdur olmayacağı bir süreç işletilmeli. Ben yaparım ya da ben yaptım oldu anlayışı yanlıştır, zarar verir.

Yıkılan Metruk Bir Yapı

Gelelim yapılan yıkıma. İnsanların aklıyla alay etmeye kalkmayın. Hele ki algıyla şehir yönetmeye hiç kalkmayın. Başladık, başlıyoruz, bugün, yarın diye diye en sonunda köşe sıkıştınız. Mecbur bir hamle yapmanız gerekti. Bunuda içi boş metruk bir yapıyı yıkarak gerçekleştirdiniz. Sizden daha büyük şov bekliyorduk. Mesela boş bulduğunuz her koltuğa her aracın direksiyonuna oturma sevdanızdaki gibi kepçeninde koltuğuna oturup iki kepçe sallarsınız diyorduk ama sanırım olayın vehametini bildiğiniz için kısa bir süre görünüp kaçtınız. Peki sonrasında ne oldu kaç bina yıkıldı? Hafriyat ne durumda? Temel ne zaman atılıyor? Biz bölgede çalışan kimse göremedik.

Yalova’ya ve Yalova Halkına İhanet Etmeyin

Dedik ki kentsel dönüşüm ofisi açtık demekle bu iş olmaz. 1995 imar planına dönmekle bu iş olmaz. Vatandaşlarımız mağdur ederek bu iş olmaz. Metruk bir yapıyı yıkıp halkı oyalamakla bu olmaz. Hele ki emniyetin kolluk gücünü mahalleye dikip insanları evlerinden atarak bu iş hiç olmaz. Yeri geldiğinde ben başkanlığa vekilim yeri geldiğinde başkanım gibi hareket etmekle Yalova yönetilmez. Evet siz vekilsiniz ve halkın iradesini bu şekilde gasp edemezsiniz. Gönüllerde değişimi sağlamadan ileride büyük sorunların yaşanacağı bir dönüşe asla imza atmayın. Testi kırılmadan benden söylemesi.”

Editör: TE Bilişim