Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, Yalova Arı Yetiştiricileri Birliği ve Ordu Arıcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, kestane ve ıhlamurun çiçeklenme dönemi olan Haziran ve Temmuz ayları içinde Yalova balının bileşenleri ve kalitesi ile ilgili çalışmaların yürütüleceğini söyledi.

 

“Mobil arıcılık sistemi verimliliği artıracak”

 

MAS aracını ziyaret eden Tarım İl Müdürü Selim Karahan ve Yalova Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakan Gündüz, Ordu Arıcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Feyzullah Konak’la bilgi alışverişinde bulundu. Yalova’nın kestane ve ıhlamur ormanlarına hayran kaldığını belirten Konak, Türkiye’de ilk defa dorseye sabitlenen mobil arıcılık sisteminin arı nakliyeciliğinde kovan yükleme-indirme sorununu ortadan kaldıracağına, yıl içinde nektar akım dönemlerine göre daha çok yer değişikliği yapılmasını sağlayacağına ve üretim etkinliği yüksek olan yeni koloni yöntemi uygulamasıyla verimliliğin artırılacağını kaydetti. Konak, sistemin gezgin arıcılıkta önemli bir ihtiyacın giderileceğine dikkat çekti.

                

Karahan, “Yalova’da 250 ton kestane balı üretiliyor”

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan ise, Yalova balının keşfedilmiş bir değer olduğunu, ülke genelinde marka yapmak için İl Müdürlüğü olarak çalışmaların devam ettiğini, Yalova’da 250 nin üzerinde arıcılık işletmesi olduğunu ve bu işletmelerde bulunan 25000 civarı kovanla yaklaşık 250 ton kestane ıhlamur balının üretildiğini söyledi. Heyet bölgede konaklamış olan gezginci arıcıları ziyaret ederek 2012 yılının arıcılar için bereketli bir yıl olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim