Kendileri işteyken köyün kadınlarını toplayarak onları çocukların Elmalık köy merkezindeki Salim Delen İ.Ö.O.’na zorunlu kayıt yaptırılacağı yönünde bir beyanda bulunarak yanılttığını söyleyen Akçal, “Bundan yaklaşık 20 gün önce okulumuzun tek öğretmeni ve mesul müdürü olan Azize Akçeken mahallemizin bayan velilerini toplayarak onlara mahallemizdeki okulda okuyan öğrencileri Elmalık köyü merkezindeki Salim Delen İ.Ö.O.’na zorunlu kayıt yaptırılacağı yönünde bir beyanda bulunarak bayan velilerden bu yönde imza topladı. Tayinini başka yere aldırmak için böyle bir yönteme başvuran okulumuzun mesul müdürü  ve tek öğretmeniAzize Akçeken velileri yanıltarak okulun kapatılması yönünde imza topladı.” diye konuştu.

Durumu daha sonra anladıklarını söyleyen Akçal, “Anladık ki aşağıdaki okula zorunlu kayıt için toplanan imzalar okulumuzun kapatılması içinmiş.” dedi. Bu konuyla alakalı Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaatta bulunduklarını belirten Akçal yetkililerin kendilerine okulun çok yıprandığını ve büyük bir tadilat istediği yününde bir beyanda bulunulduğunu kaydetti. Yaşları 5 ile 9 arasında değişen çocuklar yaklaşık 2 km uzaktaki okula gidemeyeceklerini söyleyen Akçal, Çocukları aşağıdaki okula aldırıyorlar ama ne servis hizmeti ne de yemek veriyorlar.” diye yakındı. Yaşaları 5 ile 9 arasında değişen yaklaşık 50 çocuk köylerindeki okul kapatılacağı için 2 km uzaklıktaki Elmalık köy merkezindeki Salim Delen İ.Ö.O.’na gitmek zorunda kalacak.

Seçim döneminde siyasilerden okullarının 8 dersliğe çıkarılacağı ve 8. Sınıfa kadar eğitim verebilecek bir okul haline dönüştürüleceği sözünü aldıkları halde verilen sözlerin tutulmamasından yakınan Akçal bırakın 8 dersliği var olan okulumuzu kapatıyorlar diye yakındı. Bu işin peşini bırakmayacaklarını belirten Akçal karşı yönde 125 imza topladıklarını ve bir dilekçeyle bunu göndereceklerini söyledi. Haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirten Akçal bu konuda yetkililerden destek isteyerek bir an önce harekete geçilmesini istedi. 
Editör: TE Bilişim