İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla misafir ettiği Zübeyde Hanım Ortaokulu öğrencilerinden Sevgi Bilim’e koltuğunu devretti. Bir saatliğine İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturan Zübeyde Hanım Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Sevgi Bilim, gelecekte bu koltuğun en büyük adaylarından birisi olduğunu vurgulayarak devraldığı makamında, öğrencilerin hayatını etkileyen iki kritik nokta serbest kıyafet uygulaması ve SBS sınavlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Geleceğin yöneticileri olarak uluslararası arenada Türkiye’nin söz sahibi olması için geleceğin yöneticileri olarak başarma hedefinde olduklarını belirten Sevgi Bilim, “Kılık kıyafet serbestisi getirilirse bu, öğrenciler arasındaki gelir farklılığını su yüzüne çıkaracaktır. Maddi durumu iyi olanların imkanları kıyafetlerine de yansıyacaktır. Onlar markalı ve pahalı kıyafetlerle okula gelirken, durumu iyi olmayan öğrenciler de eziklik yaşayacak ve belki de rencide olacaklar. Ben okul formalarının kalmasını doğru buluyorum ve kıyafet serbestliği getirilmesine karşıyım” dedi. SBS Sınavları ile ilgili olarak da görüşlerini açıklayan  geleceğin müdürü 8.sınıf öğrencisi Sevgi Bilim, SBS Sınavlarının kaldırılmasına da karşı olduğunu belirterek, “Bazı okullarda notlar şişiriliyor. Sınav kaldırılırsa adil bir sistem olmaz. Bu nedenle SBS Sınavının kalması gerekir” dedi.

Okul Müdürleri Sedat Bayındır ve Türkçe öğretmeni Derya Aslan ile birlikte okul öğrencileri Sevgi Bilim, Ecemnur Yeşilbostan ve Burak Mercan’dan oluşan  Zübeyde Hanım Ortaokulu heyetini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ağırlayan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, öğrencileri başarılarından dolayı kutladı. Müdür Yurtman, ”Gelecekte inşallah sizler de bu makamlara oturursunuz, bizler de o günleri görürüz ve gelir sizleri makamınızda ziyaret edip tebrik ederiz” dedi. Müdür Yurtman Zübeyde Hanım Ortaokulu öğrencileri nezdinde çocukların bayramını kutlayarak, hediyelerini verdi.

Editör: TE Bilişim