Yalova Valiliği İl Özel İdaresinden 16.08.2012 tarihiyle Genel Sekreter Atilla Akoğuz imzasıyla gönderilen yazıda söz konusu yolun köy içi yol ağında olduğu, bahse konu ahır dışında 3 ev ve mezarlık yolu olduğu toplam 300 metrelik asfalt sathi kaplama yapıldığı belirtiliyor.


Önerge sahibi İl Genel Meclis Üyesi Altuğ Doğan kendisine gönderilen cevabi yazının kılıfın nasıl hazırlandığını çok net bir biçimde gösterdiğini de dile getirerek, “Gönderilen evraklarda talepte bulunan muhtar Osman Karataş köy içinde Cumhuriyet Caddesinin asfaltlanmasını istemiş. Yatırım ve İnşaat Müdürü Rahim Aydın ve Makine Mühendisi Hakan Arslan’ın hazırladığı raporda ise “……yerinde yapılan incelemede alt yapısı uygun olan Sugören-Esadiye bağlantı yolu ve Mezarlık 2011 KÖYDES Ek yatırım Programına alınarak asfalt sathi kaplama yapılması uygun olacaktır” diyerek işin içine yeni yollar katmış.

Sayın Valinin oluruna giden yazıda ise tüm yollar belirtilmiş. Ama ilginçtir bu yolların tamamı
350 metre olarak gösterilmiş. Yapılan asfalt ise 300 metre, kalan diğer yollar 50 metre olarak tespit edilmiş herhalde. Uydurulmaya çalışılan kılıf ise çocukların inanmayacağı gibi. Ben konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim