Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin Yalova Şubesi, mülteci akınının toplumdaki yansımalarına dikkat çekmek amacıyla ‘Çocuk Gözüyle Mülteci Sorunu’ isimli bir proje hayata geçirildi
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Yalova Şubesi Başkanı Gülden Dönmez, mülteci sorununa yönelik bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Proje konusunda bilgiler veren Dönmez, “Ülkemizde ve ilimizde yaşanmakta olan bir olgu olarak mülteci akınının toplumumuzdaki yansımalarına dikkat çekmek amacıyla Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Yalova Şubesi üyelerinden Figen Yarkın’ın projesi olan ‘Çocuk Gözüyle Mülteci Sorunu’ başlıklı resim ve kompozisyon yarışması TÜKD Yalova Şubesi ve  Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilimiz merkez okullarında 5., 6. ve 7. Sınıflarda 5-21 Nisan tarihleri arasında açılmış bulunmakta. Son katılım tarihinin 15 Nisan olduğu yarışmada değerlendirmeleri Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Şube’nin oluşturacağı komisyon yapacak olup her iki branşta da ilk üçe giren öğrencilere TÜKD Yalova Şubesi tarafından birinciye bisiklet, ikinciye tablet ve üçüncüye mp3 çalar hediye edilecektir. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz” dedi.
Editör: TE Bilişim