Yalova’da işsizliğin yoğun olmasından dolayı insanların ekmek kapısı için bir ümitle işyeri açma girişiminde bulunduğunu belirten Mutlu, “Başlangıçtaki beklentiler, daha sonra görülüyor ki işler umduğu gibi gitmiyor. O zaman da zararın neresinden dönülürse kardır diyerek işyerini kapatıyor”  diye konuştu.

Yalova’da nüfusa göre işyerlerinin fazla olduğuna vurgu yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, “Yalova’da aynı sektörden çok fazla işyeri var. Büyük alışveriş merkezleri ve markalara ait mağazaların açılması da esnafın işlerini sekteye uğramasında etkenlerden birisi. İşyeri açmak isteyen vatandaşın önce bir araştırma yapması gerekiyor. Arz-talep dengesine göre karar verilmesi gerekiyor. Yani Yalova’da böyle bir işyerine ihtiyaç var mı, iş yapabilir miyim diye düşünmesi gerekir. Düşünmeden işyeri açıldığı zaman para kazanamıyorlar, para kazanamayınca da vergi veremiyorlar, borçlanıyorlar zor durumda kalıyorlar"  dedi.

Yalova’da işyeri açmak isteyen vatandaşların önce iş yapmak istedikleri sektörle ilgili gerekli ön çalışmayı yapmalarını tavsiye eden Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, “Önceden planlama yapmaları gerekir. Gelsinler ilgili odalara sorsunlar, araştırsınlar, daha sonradan mağdur duruma düşmemeleri için araştırmalarını iyi yaparak girişimde bulunsunlar”  tavsiyesinde bulundu.
Editör: TE Bilişim