Geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye'nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen ‘Marmara Belediyeler Birliği Örnek Belediyecilik Projeleri Yarışması’ ödül töreni İstanbul Taksim Martı Otel’de gerçekleştirildi. 11 vilayete bağlı 234 belediyenin üyesi olduğu Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen yarışmanın adı bu yıl ‘Altın Karınca’ belediyecilik ödülleri olarak değiştirildi.Birlik başkanlığını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yaptığı organizasyona çok sayıda belediye başkanı katıldı. 512 eserin yarıştığı 5. Altın Karınca belediyecilik ödüllerinde; 6 kategoride 66 ödül sahibini buldu. Basın yayın kuruluşları, proje ekipleri ve belediye başkanları ödül törenine yoğun ilgi gösterdi.

Zihinsel ve Bedensel Engelliler Gösteri Grubu (İSÖM X) tarafından mini bir konserle başlayan programın açılış konuşmasını Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptı. Başkan Altepe konuşmasında: “Marifet iltifata tabidir, demişler. Biz de birlik olarak bu iltifatı yapmak durumundayız. Bu güzel organizasyona destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“BELEDİYECİLİKTE BAŞARININ GÖSTERGESİ YAPILAN İŞ VE SUNULAN HİZMETLERDİR”

Marmara Belediyeler Birliği hakkında bilgiler veren Recep Altepe konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Belediyecilikte başarının göstergesi yapılan iş ve sunulan hizmetlerdir. Belediyecilik anlamında yapılan özgün projeleri tanıtmak ve başarılı belediye başkanlarını teşvik etmek  amacıyla başlattığımız örnek belediyecilik yarışmasının 5.sini düzenlemiş bulunmaktayız. Belediyeciliğe ciddi katkı sağladığına inandığımız bu yarışma, kendi adına ülkemizin en ciddi ve saygın yarışması haline gelmiştir. Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi; ‘Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazımdır.’ Kendi kentlerine eserler bırakmak herkese nasip olmaz. Gerçekten bir şereftir. Marmara Belediyeler Birliği olarak bu sene 5.si düzenlenen yarışmamızın adını çalışkanlığın sembolü haline gelmiş karıncadan dolayı ‘Altın Karınca’ olarak değiştirdik.Yarışmaya katkılarından dolayı Turkcell’e ve üye belediyelerimize aktif çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum”

ZAMBAK PROJESİ’NE BÜYÜK ÖDÜL

Altepe’nin konuşmasının ardından ödül törenine geçildi.  Yarışma sonucunda; Yalova Belediyesi’nin Zaman ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetim Sistemi (ZAMBAK) Kurumsal Gelişim Projeleri kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Bir çok belediye başkanı ve proje ekibi, ZAMBAK Projesi hakkında bilgilendirildi. 234 belediye başkanının yer aldığı ödül töreninde ZAMBAK Projesi, yapılan değerlendirmelerde en iyi proje olarak nitelendirildi.

BALKAN SOKAĞI DA ÖDÜL ALDI

Gaziosmanpaşa Mahallesi Dış Cephe İyileştirme Uygulaması Yapı Hizmetleri, Mimari Projeler ve Ulaşım Hizmetleri kategorisinde 2.lik ödülü aldı. Bu kategoride birincilik ödülüne layık proje yer almadı. İkincilik ödülü kategorinin en büyük ödülü oldu.

RECEP ALTEPE, ÖDÜLLERİ BAŞKAN KOÇAL’A TAKDİM ETTİ

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yalova Belediyesi’nin ödüllerini Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a takdim etti. Törende; Başkan Yardımcısı Murat Bozacı, Bilgi İşlem Sorumlusu Mustafa Ertürk, proje ekibinden Yüksek Kent Tasarımcısı Kaan Dumantepe, proje yazım ekibinden Belediye Dış İlişkiler Birimi personeli Selen Miray Sakarya ve Lale Bilge Karataş hazır bulundu.

“ÖDÜLLERİMİZİ YALOVA HALKINA ARMAĞAN EDİYORUZ”

Yalova Belediyesi’nin ödüle layık görülmesinden dolayı teşekkür eden Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; “Daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Ödüllerimizi Yalova halkına armağan ediyoruz” diye konuştu. Koçal sözlerine şöyle devam etti. “İkincilik aldığımız kategoride birincilik ödülü verilmedi. Bu da aslında birincilik ödülü sayılır. 90 puanla ikinci olduk. Verilen diğer ödülleri görünce bir eksikliğimizi hissettik. Biz Yalova’da yaptığımız birçok işi kendi açımızdan sıradan kabul etmişiz. Bu nedenle de yarışmaya yollamamışız. Yollasaydık bizden başka kimse ödül alamazdı.

Mesela bizim çiçek halımız burada mutlaka bir ödül alırdı. Mesela trafik eğitim alanı ödül aldı. Biz bunu bütün okullarda yaptık. Organik Ulaşım tek başına önemli bir olay. Bunları ihmal etmişiz. Bu projeleri seneye yarışmaya yollayacağız. Önümüzdeki sene bütün ödüller bizim. Bir birincilik bir de birincisi olmayan kategoride ikincilik almaktan dolayı gurur duyduk. Yalova halkına hediyemiz olsun. Tüm belediye çalışanlarına da çok teşekkür ediyorum”

Editör: TE Bilişim