Özel Akademi Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri, yurt idarecilerinin de teşviki ile, önce sahipsiz hayvanlar rehabilitasyon merkezindeki hayvanları ziyaret ettiler ardından da sokak hayvanlarını beslediler. 
Özel Akademi Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında Yalova Belediyesi Hayvan Barınağı’nı ziyaret ederek burada bakılan hayvanlar hakkında bilgi aldılar. Hayvanları da beslemeyi ihmal etmeyen öğrenciler, hayvanlarla zaman geçirdiler.  Konuyla ilgili olarak yurttan yapılan açıklamada ise, “Öğrencilerimizin birçoğu hayvanlarla yakından ilgili ve çok seviyorlar. Fakat bir kısım var ki, bugüne dek hiç bir kediye köpeğe dokunmamış, hiç barınak ziyareti yapmamış. Etkinliğimizin öncelikli amacı bu arkadaşlarımızın onlarla yakınlaşması, başları okşandığında gösterdikleri olumlu tepkileri yaşayarak görmeleri, dertlerinin beslenmekten çok sevgi olduğuna şahit olmalarıydı. Gün boyunca ilk kez temas eden öğrencilerimizin gözlerindeki ışıltı paha biçilemezdi” denildi.
  Öğrenciler adına konuşan Seyran İke ise  duygularını şu şekilde ifade etti, “Yurdumuzun mükemmel varlıklara ayırmış oldukları geziden büyük bir haz aldık.. 'Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi, hayvanlara olan davranış biçimiyle değerlendirilir' demiş Mahatma Gandhi . Nasıl da ruh cömertliği içeriyor bu güzel sözler.  Bugün dünyanın bize sunduğu güzel varlıklarla bir kez daha yaşadım ve hep birlikte yaşadık . Sevemeyen arkadaşlarımızın ilk deneyimleri ve ardından yüzlerini kaplayan koca bir gülümseme .. Tanrım ne kadar da içten ve özel bir gündü anlatamam. Bu güzel, bu bizi biz yapan canları çok seviyorum. Onlara her dokunuşum ruhun beslenmesi gibi, her doyuruşum aynı tadı hissetmem gibi inanılmaz bir olguyu barındırıyordu. Bu dünyanın gerçek sahibi onlar. Tüketiyoruz , katlediyoruz, korkunç davranışlarla hareket ediyoruz. Oysa bunları bir anlık sessize alıp, onları anlamaya, empati kurmaya ve kendi dünyamıza dahil etmeyi düşlesek daha yaşanabilir sevgi dolu bir dünya yaratmış olmaz mıyız? bugün onlara dokunmak ,onları izlemek köşe bucak nerede olduklarına bakmak ve onlara değerli olduklarını hissettirebilmek bütün bulutlu sancıları bir kenara çekip müthiş bir vicdan huzuru bırakıyordu yüreğimize.. Yüreğimizde ve de yüreğinizde hep bulutsuz, sancısız ve onlar adına empatili bir düşü barındırmanız dileğiyle, katılan ve etkinliği organize eden yurt idarecilerimize sonsuz teşekkürler"

 

Editör: TE Bilişim