Yalova Belediye Meclisi Bağımsız üyesi Faruk Kırtay, Meteoroloji Müdürlüğü ve yanındaki park alanına okul yapılması talebine tepki gösterdi. Kırtay, "Yalova'nın trafik yönünden en işlek noktasına yapılacak okul öğrencilerin hayatını tehlikeye atmaktan başka işe yaramaz" dedi.
Yalova İDO iskelesinin karşısında bulunan Yalova Meteoroloji Müdürlüğü binasının yanındaki yeşil alan ve parka  okul yapılması için imar değişikliği talebine Yalova Belediyesi Bağımsız  Meclis Üyesi Faruk Kırtay sert tepki gösterdi.Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen Yalova Meteoroloji Müdürlüğü binasının yanındaki yeşil alan ve parkın  okul yapılması için yeşil alanın imar değişikliğiyle eğitim alanına çevrilmesi talebi oy çokluğuyla meclis gündemine alınarak İmar komisyonuna sevk edildi. Mecliste söz alarak duruma tepki gösteren bağımsız belediye meclis üyesi Faruk Kırtay Yalova'da yeşil alanların hızla yok edildiğini dile getirdi. Olası bir depremde toplanma alanı olarak kullanılacak alan kalmadığına değinen Kırtay, "Burada meclis üyelerine bir hatırlatma yapmak istiyorum. Yalova, 17 Ağustos 1999 Depreminin faturasını çok ağır bir şekilde ödemiştir. O günleri hatırlarsak, depremde hayatını kaybeden bir çok vatandaşımız evlerinden sağ çıkmasına karşın, kaçacak yeşil alan bulamadıkları için artçı sarsıntılarla birlikte hasarlı binaların yıkılmasıyla birlikte bu enkazların altında kalarak yaşamını yitirdiler. Eğer mahallelerinde yeşil alan olmuş olsaydı, bugün bir çok vatandaşımız aramızda olacaklardı. Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verilecek yeşil alan yaklaşık 4 dönümlük bir parktır. Olası bir afet sonrasında bu yeşil alanda yaklaşık 4 bin kişinin de sığınacağı bir yerdir" dedi
“Trafiğin En Yoğun Olduğu Yerde Okul Yapmak Çocukların Can Güvenliğini Tehdit Eder”
Okul yapılmak istenen noktanın İDO iskelesinin karşısında, Yalova'nın giriş çıkış noktasında dolayısıyla da trafiğin en yoğun olduğu yerde yer alacağını hatırlatan Kırtay, "DO İskelesinin karşısında bulunan Yalova İl Meteoroloji Müdürlüğünün yeşil alanı ve hemen onun yanındaki  yaklaşık 4 dönümlük park alanından söz ediyoruz. Burası Yalova’da trafiğin en işlek olduğu yerdir. Hangi veli trafiğin bu kadar yoğun olduğu bir yere çocuğunu götürmek ister. Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talep ettiği meteoroloji alanı ve parka  okul yapılması halinde, trafik sorunu da beraberinde getirecektir. Üstelik burada okuyan öğrencilerin yoğun trafikten dolayı can güvenliği de tehdit altına girecektir" diye konuştu.
“Ne Değişti de Belediye Meclisi Tam Aksi Kararlar Almaya Başladı”
Yalova’nın  Dünya Sağlıklı Kentler Birliğinin ilk üyelerinden biri olduğunu hatırlatan Kırtay, "Sağlıklı Kentler eğitim alanlarını şehir dışına çıkartmışken, Yalova’da tam aksi bir uygulamayla  kent ve trafiğin en yoğun olduğu bir yere okul yapılması bir çelişkidir. Üstelik Yalova Belediye Meclisi bir önceki dönem, aldığı bir kararla Yalova’daki tüm okulları kent dışına taşınması için imar planlarında revizyona gitmiştir.  Şimdi ne oldu da biz tekrar okulların şehir içersine yapılmasını tartışıyoruz” diye sordu.
“Bir İnsanın Hayatı Meclis Kararlarından Çok Daha Önemlidir”
Söz konusu yere okulun yapılması halinde Yalova’nın elinde kalan son yeşil alanında gideceği belirten Faruk Kırtay, "Okulun yapılması halinde burada sorun olan trafik daha da içinden çıkılmaz olur. Ancak her şeyden önemlisi  çocuklarımızın yaşamı tehdit altına girecektir. Bu konu bugün İmar komisyonuna sevk edilirken, komisyon üyelerinin Yalova kamuoyunun tepkilerini, öğrencilerin can güvenliğini de göz önünde bulundurarak bir değerlendirme yapacağını düşünüyorum. Buradan tüm meclis üyesi arkadaşlarıma hatırlatmak istiyorum ki, alacağımız olumsuz bir kararın faturasını çocuklarımız ödeyebilir. Bir çocuğun hayatı, bizim alacağımız karardan çok her şeyden önemlidir" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim