Yalova Belediye Meclisi nisan ayı oturumlarında alınan  karar sonrasında Yalova Lisesi bahçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait alanda Gençlik Merkezi yapılması kararına okulun tepkisi büyüyor.

Okul öğrencilerinin geçtiğimiz Perşembe günü okul bahçesinde başlattığı imza kampanyası sonrasında;  Yalova Lisesi Mezunlar Derneği, Yalova Lisesi Öğrenci Meclisi, Yalova Lisesi Vakfı ve Okul Aile Birliği koordinasyonunda  “ Okulumun Bahçesine Dokunma” adıyla  imza kampanyası başlatılıyor.

Bugün Uğur Mumcu İş Merkezi önünde saat 10’da başlayacak imza kampanyasına Yalova halkını destek vermeye çağıran Yalova Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Derya Arıcı, demokratik haklarını okul olarak sonuna kadar kullanacaklarını söyledi.

Yalova Lisesi bahçesi içerisinde bulunan 1920 metrekarelik alanın ortak akıl yürütülmeden ve kendilerinin fikirleri alınmadan Belediye Meclisi tarafından imara açıldığını belirten Yalova Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Derya Arıcı, “17 Nisana kadar bu kampanyamız sürecek. Ardından sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle topladığımız imzaları söz konusu kararın iptali talebiyle Yalova Belediyesi’ne vereceğiz” dedi.

Yalova Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ayşegül Dündar,  Öğrenci Meclisi, Yalova Lisesi Vakfı ile birlikte Yalova Lisesi Mezunları Derneği adına ortak açıklamada bulunan Derya Arıcı, Yalova halkını kampanyaya destek vermeye   çağırdı.

Editör: TE Bilişim