Yalova Belediyesi yaz aylarını sanatla dolu dolu geçirmek adına bir çok etkinlik planladı. Bu etkinlikler arasında en önemlisi ise 9 gün boyunca açık kalacak olan Yalova Kitap Fuarı olacak. Yalova’da uzun yıllar önce düzenlenen kitap fuarının ardından 2. Olacak bu fuar ilin en büyük kitap fuarı olma özelliğini de eline alacak. Yalova Belediyesi organizasyonu ile gerçekleşecek olan Kitap Fuarı’na 42 yayıncı kuruluş katılacak. Fuar kapsamında düzenlenecek etkinliklerle bir çok ünlü yazar da Yalovalı kitap severlerle buluşacak. Konuyla ilgili bilgi veren Yalova Belediye Başkanı vefa Salman, “04-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında ise Yalova tarihinin 2. Ancak en büyük kitap fuarını açacağız. 42 yayıncı kuruluşla bu fuara katılmak için anlaşma yapıldı. Çok büyük bir fuar olacak. 9 gün boyunca sadece Yalova’dan değil ülkenin birçok ilinden kitapseverleri Yalova’ya çekmeyi hedefliyoruz. Bu fuara birçok ünlü yazarda katılarak imza günleri düzenleyecek ve söyleşiler gerçekleştirecekler” dedi.
Feshane Ramazan ayını renklendirecek
Kitap Fuarının hemen ardından 15 Mayıs-15 Haziran 2018 arasında idrak edeceğimiz Ramazan ayı dolayısıyla Ramazan Şehri kapılarını aralayacak. İftar sonrasında konserler ve renkli etkinliklere sahne olacak Feshane hakkında da bilgi veren Salman, “Ramazan ayında her zaman kurduğumuz Feshane’yi bu yıl da kuracağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda 1 ay boyunca açık kalacak ve ilimize renk katacak. Bu yıl da Feshane birçok etkinliğe sahne olacak. Yerel sanatçılar sahne alarak Yalovalıları eğlendirecek” şeklinde konuştu.
Yalova Çiçek Fuarına ev sahipliği yapacak
Çiçek kenti Yalova kısıtlı sürede de olsa yeniden Çiçek Fuarına kavuşuyor. Ramazan ayının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Yalova Çiçek Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Fuarın 2 gün süreceğini belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “22-23 Haziran tarihlerinde yani Ramazan’dan sonra ise 2 gün boyunca Çiçek Fuarı düzenlenecek. Bu fuar da ilimiz açısından çok renkli bir görüntünün yaşanmasına imkan tanıyacak. Çiçekçilik ve çiçek kenti Yalova’da böyle bir fuarın olmasını çok önemsiyoruz. O nedenle de bu fuarı gerçekleştireceğiz” dedi.
Kursiyerler çalışmalarını sergileyecek
Fuarlar bununla da kalmayacak. Halk Eğitim Merkezleri ve Umut Evleri kursiyerleri ise çalışmalarını Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Fuarında sergileyecekler. Konuya değinen Salman, “Halk Eğitim Merkezi yılsonu fuarı da yine 24-30 Haziran tarihleri arasında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek. Bu fuarda artık neredeyse gelenekselleşti. Çok fazla ziyaretçi bu fuarı gezerek, Halk Eğitim bünyesinde yapılan çalışmaları görüyor. Burada sadece Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri değil, belediye bünyesindeki umut merkezlerindeki bayanların çalışmaları da yer alıyor” diye konuştu.  
Kibariye ilk kez Yalovalılarla buluşacak
Yalova’nın Kurtuluşu kutlamaları bu yıl bir ilke de sahne olacak. Ünlü sanatçı Kibariye ilk kez Yalova’ya gelerek bir konser verecek. Konuyla ilgili bilgi aktaran Yalova Belediye Başkanı vefa Salman, “19 Temmuz Yalova’nın Kurtuluş tarihidir. Bu nedenle özel etkinlikler düzenliyoruz. Bu yılda gereken önemi vererek bir program gerçekleştireceğiz. 19 Temmuz gecesinde ise Kibariye Yalova’ya gelerek bir halk konseri verecek. Yalova Tarihinde ilk kez Yalovalılar Kibariye’yi ağırlayacak” dedi.

Editör: TE Bilişim