Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın talimatıyla Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ile imzalanan protokol doğrultusunda Yalova Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı (Balaban Dere ile Tonami Kavşağı arası) üzerinde orta refüjde yapılan tel çit çalışması tamamlandı.
Göreve geldiği andan itibaren Dörtyol bölgesinde yaşanan ölümlü trafik kazalarının son bulması için taşın altına elini koyan ve önemli hamleler yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, orta refüjdeki açıklık nedeniyle yaşanan kazaların sonlanması için çalışma başlattı. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda olmasına rağmen can güvenliğini önceliğine alarak ölümlü kazaların yaşandığı Dörtyol bölgesi için çözüm üreten Yalova Belediyesi, Karayolları ile görüşüp, tel çitin yapımı için protokol imzalayarak yapım işini üzerine aldı. Kısa süre önce başlayan tel çit yapım işi 3 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı.
“Üzerimize Düşenin Fazlasını Yapıyoruz”
“Dörtyol, Yalova’mızın kanayan yarasıydı” diyen Başkan Salman; “Bu yarayı tedavi etmek için ilk günden beri görevden ve sorumluluktan kaçmadan hareket ettik. Önce can dedik ve üzerimize düşeni hatta fazlasını yerine getirdik. Dörtyoldaki köprülü kavşağın yapımı için taşın altına elimizi değil bedenimizi koyduk. Ancak geçtiğimiz aylarda yaşanan olayda iki vatandaşımızı kaybettik. Burada bir eksiklik olduğunu daha öncede dile getirmiştik. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ile bu alan için görüştük. Üzücü olayların yaşanmaması vatandaşlarımızın üst geçidi tercih etmesi için ortanın kapatılması gerektiğini söyledik. Sürecin uzayacağını düşündüğümüz için tel örgü işini bir protokolle biz üzerimize aldık ve kısa sürede tamamlıyoruz. Ancak yaşlı ve özel insanlarımızın karşıdan karşıya sorunsuz geçebilmesi için Karayolları Müdürlüğü’nün de buradaki mevcut üst geçidi değiştirmesi gerekiyor. Bunun biran evvel yapılması için gerekli görüşmeleri ve girişimleri yaptık bu sürecinde takipçisi olacağız. Yalova Belediyesi olarak halkımızın can güvenliğini korumak ve kollamak üzere her zaman görev yapmaya sorumluluk almaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim