Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Meteoroloji Müdürlüğü arazisinin bir okul yapılması için uygun yer olmadığını dile getirdi.
Meteoroloji Müdürlüğü'nün bulunduğu arazinin bir okul yapılabilmesi amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilip verilmeyeceği Aralık ayı meclisinde netleşecek. Meclis gündeminde yer alan konu öncesinde bir açıklamada bulunan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman okul için o noktanın hiç de doğru bir yer olmadığını belirtti. Salman açıklamasında, "Bana göre Atatürk İlkokulu artık bulunduğu yerden kaldırılmalıdır. Bunu söyleyen adam kim Yalova Belediye Başkanı, CHP üyesi ve ilkokulu burada okumuş birisi. Yani Atatürk'ün adı kaldırılmak isteniyor denilmesi çok komik bir yaklaşım. Bu okulun yeri artık doğru yer değil. Ama bu okul başta şehrin trafiği olmak üzere bazı konularda olumsuz etkilediği için kaldırılmalı derken. Çocuklarımızın trafik anlamında güvenliğini sıkıntıya sokuyor o nedenle kaldırılmalı derken de aynı sıkıntılara neden olacak Meteoroloji Müdürlüğü'nün bulunduğu alana bir okulu lokalize etmek hiç de sağlıklı bir yaklaşım değildir. Şu an için olmasa da 10 sene sonra Atatürk İlkokulu'nun düştüğü konuma burası da düşecektir. Bir kentte anlık yada 10 yıllık planlamaların yapılması yanlıştır. Bu kent ne çekiyorsa bu anlayıştan çekiyor. Bu kentte artık planlamaları 50 senelik olarak yapmamız lazım. Şehir trafiğinin yoğun olduğu belli noktalardaki okulları artık buralardan almalıyız" dedi.
Park yapalım
Kentin nefes alma mekanlarının tek tek yok olduğunu dile getiren Salman sözlerine şu şekilde devam etti, "Öte yandan ben orasının yeşil alan olarak kalmasından yanayım. Zira şehirde nefes alınacak alanları tek tek yok ediyoruz. Yalova yeşil bir kent. Bu yeşilliği korumak adına park alanlarının özellikle en sorunlu olan Süleymanbey, Fevziçakmak Bahçelievler ve Rüstempaşa Mahallelerimizde korumak ve arttırmak zorundayız. Buralarda yer olmadığı için çocuk parkı dahi üretemiyoruz. Elimizde hazır bir yer varken, onu da yok edersek kente yazık etmiş oluruz. Orası o hali ile kalsın. Ben orasını halkımızın oturup kalkacağı ve nefes alacağı bir yer haline getireyim"

Editör: TE Bilişim