Özel Yalova Hastanesi’nde görev yapan sık sık gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla anılan Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. A. Alp ÖZÇELİK, Yalova’da ilk kez bir hastanın böbrek üstü bezini laporoskopik (kapalı) ameliyatla başarılı bir şekilde çıkardı. Türkiye’de sayılı merkezlerde ender olarak uygulanılan “Laporoskopik Sürrenalektomi (kapalı yöntemle böbrek üstü bezinin çıkarılması) yöntemi sayesinde hasta Belma DAL şifa buldu. 


         Hormon dengesizliği yaşayan, kortizon hormonunun yükselmesi ile sık sık epilepsi nöbetleri geçiren, aşırı terleme ve sıkıntı şikayeti ile Özel Yalova Hastanesi Dahiliye Polikliniği’ne başvuran hasta Belma DAL, Dahiliye ve Nefroloji Uzmanı Dr. Müjdat Batur CANÖZ tarafından değerlendirildi.  Yapılan tetkikler sonucu hastaya  ‘Cushing Sendromu’ teşhisini koyan Dr. Müjdat Batur CANÖZ, hastayı Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. A. Alp Özçelik’e yönlendirdi. Dr. A. Alp ÖZÇELİK, Yalova’da ilk kez bir hastanın böbrek üstü bezini kapalı ameliyatla başarılı bir şekilde çıkardı. Genel Cerrahi Kliniği’nde bu tür yöntemin ilk kez uygulandığını ifade eden Op.Dr. A. Alp Özçelik, ‘Laporoskopik Sürrenalektomi’ ameliyatı Türkiye’de sayılı merkezlerde ender uygulandığını belirterek; “ Normal şartlarda bu operasyonu açık cerrahi yöntemle yapıyoruz. Ancak hastanemizde modern cerrahi yöntemi laporoskopiyi sık sık uyguluyoruz. Bu hastada da laporoskopik yöntemini uyguladık. Hastanın karnına kesik yapmadan küçük noktadan içeri girerek kapalı yöntemle böbrek üstü bezini çıkardık. 2 günlük hastanemizde yatışının ardından hasta Belma DAL’ı, şifa ile hastanemizden taburcu ettik.” Şeklinde açıklamada bulundu.

         Hasta Belma Dal, ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Dr. A. Alp Özçelik ve hastalığının teşhisini koyan Dr. Müjdat Batur Canöz başta olmak üzere Özel Yalova Hastanesi ailesine teşekkür ederek, şifa ile hastaneden taburcu oldu.    

 

Editör: TE Bilişim