Özsümer, ağaç müzesi yani arboretum arazisine dökülenlerin çöp değil, kuruması ve süzülmesinin ardından Akasya Park sahilinde yeniden kullanılacak kum olduğunu söyledi.

“Hafriyat alanı izni vermeyen Çevre Müdürlüğü elimizi kolumuzu bağlıyor”

Özsümer, Yalova Belediyesi olarak üç ayrı hafriyat alanı belirlediklerini, ancak üç ayrı alanın da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce reddedildiğini belirten Özsümer, “Halen Yalova’da bir hafriyat alanımız yok. Bizlere,  hafriyat alanı izni vermeyen Çevre İl Müdürlüğü elimizi kolumuzu bağlamak için çaba sarf ediyor. Bir kentin hafriyat alanının olmaması düşündürücü değil mi? Bize hem hafriyat alanı izni vermiyorlar, hem de burada  geçici olarak döktüğümüz toprak ve kum için bizlere tutanak tutuyorlar. Tutanağında Pazar günü tutulması hayli ilginç bir gelişme” diye konuştu.

“Gazipaşa sahilinde değerlendirilecek”

Özsümer, “Dereden çıkardığımız çamurların altında deniz kumu da bulunuyor. Çamurlu ve ıslak bir şekilde kamyona yüklediğimiz bu hafriyatın uzak bir bölgeye taşınması halinde güzergah boyunca akan çamurlar çevreyi daha fazla kirletecekti.  Arberetumun yakın olması nedeniyle buraya dökülmesine karar verildi. İkinci bir gerekçemiz ise, İl Çevre Müdürlüğü bu hafriyatın dökülmesi için bizlere yer göstermedi. Başka çaremiz kalmamıştı. Üçüncü bir nedenimizde,  geçmiş yıllarda dere ıslah çalışmasında olduğu gibi buradan elde edilen kumun yeniden değerlendirmesi olmuştur. Arberetuma dökülen moloz ya da çöp değildir. Çamurların kurumasıyla birlikte, buraya dökülenler yerinden kalkacaktır. Ardından da süzülen kumlar elekten geçirilerek Gazipaşa Caddesi sahiline götürülerek yeniden değerlendirilecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim