Paşakent Mahallesi sakinleri, taşocaklarının kapatılması ve yeni taşocaklarının açılmaması için 15 Ağustos’ta valiliğe sundukları dilekçeyle imza kampanyası başlatmışlardı.

Kampanya evlerde, işyerlerinde tüm hızıyla sürüyor…

Kampanyaya oldukça duyarlı davranarak destek olan Paşakentliler, şimdiye kadar işyeri, evler ve kahvehanelerde yürüttükleri imza kampanyasıyla tam destek veriyor.

Ayrıca, Facebook üzerinden "Yalova Paşakent Mahallesi taşocaklarına hayır" sayfası da mahalle dışından destek olmak isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Taş ocaklarının açılmaması ve orman arazilerinin koruma altına alınması amacıyla Paşakent Mahallesi sakinlerinin Valiliğe sundukları dilekçede şu ifadelere yer verildi. ”Bizler Yalova Merkez

Paşakent Mahallesi sakinleri olarak, mahallemizin batı tarafında 1997’den beri faal olan, 2005 yılında çalışma süresi makamınız tarafından uzatılmış taşocağının faaliyetinin durdurulmasını; bu ve başka taşocakları tarafından kullanılan mıcır depolama alanının faaliyetine son verilmesini; her iki işletmenin insan ve çevre sağlığı açısından yol açtığı tozlanma, sarsıntılar nedeniyle tahammül sınırlarını aştığı ve çevre ormanlarına giderilmesi olanaksız zarar verdiklerini; bunlar yetmezmiş gibi, Körfez Köprüsü ve Otoyol firmalarının yeni bir taşocağı açma teşebbüsüne izin verilmemesini; mahallemizi yaşanılır kılan, doğal rekreasyon alanı olan, mahalleye her yönde bitişik orman alanlarının ilgili kanunun resmettiği “Muhafaza Karakterli Devlet Ormanı” statüsü verilerek koruma altına alınmasını; talep etmekteyiz”

Editör: TE Bilişim