Yaklaşık 500 Yalovalının Paşakent Mahallesi İş Merkezleri’nin önünde gerçekleştirdiği protestoya TEMA Onursal Başkanı ‘Toprak Dede’ Hayrettin Karaca da katılarak destek verdi.  ‘Taşocaklarını istemiyoruz’, ve ‘Orman katliamını durdurun’ yazılı pankartlar ve dövizler  taşıyan kalabalık gruba seslenen Arif Ekim, “Taşocakları için itirazlarımızı yaptık. İlk ruhsat izninden bu yana dört misli bir alana yayılmıştır. 1997’de ruhsat verilmiştir. 2005 yılında dönemin Valisi de ruhsat süresini uzatmıştır. Bu yetmiyormuş gibi Körfez Köprüsü ve Otoyol ihalesini kazanan firmalar için ikinci bir taş ocağı faaliyete geçeceği duyumları alıyoruz. Biz ormanlarımızı ve sağlığımızı tehdit eden taşocaklarının kaldırılmasını itiyoruz” dedi.

Karaca, “Ormanlara hep birlikte sahip çıkmalıyız”

Mitinge destek veren Toprak Dede Hayrettin Karaca’ya ilgi yoğundu. Miting alanına kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler nedeniyle güçlükle giren Karaca, taşocaklarının ekolojiye çok büyük darbe vurduğuna dikkat çekip, geri dönüşü olmaz tahribatlara yol açtığına vurgu yaptı. Karaca, “Gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa bırakmak istiyorsak, ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Bu gün burada yaptığınız mücadele için hepinize teşekkür ediyorum. Taşocakları ekolojiye en büyük zararı veren faaliyetlerden biridir. Bende sizleri destekliyorum. Bu ormanlara hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.

Muhtar İçkale, “Sesimizi artık duyun”

Seslerinin artık duyulmasını isteyen Paşakent Mahallesi Muhtarı Emel İçkale yürüyüşün ardından yaptığı açıklama da, “Mahalle sakinlerimizin çoğu depremzedelerden oluşuyor. Şimdi de taşocağı mağduru olduk. Taşocakları ormanlarımızı yok ediyor. Patlatılan dinamitler yüzünden, 24 saat aralıksız çalışan kamyonların tozundan sağlığımız bozuldu. Bu taş ocaklarını istemiyoruz” dedi. Konuşmaların ardından taş ocaklarının bulunduğu ormanlık alana sloganlar atarak yürüyen kalabalık grup, ‘Devlet ormanına sahip çık’ diyerek yetkililere seslendiler. Yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüşün ardından hemen yerleşim alanının dibindeki taşocaklarının bulunduğu alana gelen grup, yolu temsili olarak kamyonlarının geçişine kapadıktan sonra eylemi sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim