DSİ tarafından il merkezinden geçen derelerin taşkın alanlarının genişletilmesi bu alanlar içerisinde kalan ve daha önceden inşaat izni verilen yapıların kilitlenmesine neden oldu. Bu alanlara yeni inşaat ruhsatı verilememesi ise Yalova Belediyesini acil çözüm aramaya itti.
Yalova Belediye Meclisi'ne gündem dışı olarak gelen bir konu ilin önündeki büyük tehlikeyi gözler önüne serdi. DSİ Yalova içinden geçen derelerin taşkın alanlarını genişletti. Ancak belediye karar öncesinde bu bölgelere inşaat ruhsatı verdi. Buralarda ki binaların bir kısmı tamamlandı bir kısmı ise sürdürülüyor. Kararla birlikte binaların yapımı da durdurulmak zorunda kalındı. Ayrıca şu an itibarı ile dere taşkın alanlarında kalan bu bölgelere inşaat izni de verilemiyor. Bu durum Yalova Belediyesini acil çözüm aramaya itti. Yalova Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Cemil Aydın konu hakkında söz alarak meclise bilgi aktardı.  Aydın, Yalova Milletvekilleri ve Yalova Belediye Başkanının da içinde olacağı bir heyetle önce DSİ Bölge Müdürlüğüne ardından Mekansal Planlama Daire Başkanlığına gidilerek sorunun burada çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getirdi.
Çevre Yolu İçin Kamu Yararı Kararı
Yalova'da şehiriçi trafiğin rahatlatılması için büyük bir önemi olan Çevre Yolu için ilk önemli karar alındı. Karayolları Genel Müdürlüğü Çevre Yollarında yapılacak olan kamulaştırma bedellerini ödemiyor. O nedenle kamulaştırmayı Yalova Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi birlikte yapmak zorundaydı. Ancak bu konunun 18 uygulaması ile aşılması gündeme gelince uygulamanın yapılacağı alanlar için Toprak Koruma Kurulu'ndan tarım dışı amaçla kullanılması uygundur raporu istendi. Kurul bu kararı oybirliği ile aldı. Konun diğer bir ayağı olan Kamu Yararı kararının alınması için bir kez de meclise gelen konu meclis üyeleri tarafından yapılan uzun tartışmalar neticesinde oy çokluğu ile kabul edildi. Bu kararlar bir dosya ile Bakanlığa sunulacak. Bakanlık olur verdiği takdirde konu bir kez daha meclise gelecek ve mevcut alanda 18 uygulaması yapılması için imar değişikliğine gidilecek. Ardından ise halk arasında hamurlaştırma olarak bilinen 18 uygulaması yapılarak Çevre Yolu için çalışmalara başlanacak. 

Editör: TE Bilişim