Yalova Toplu Ulaşım Sistemi YATUS dönüşümü kapsamında imzalanan protokolün maddeleri arasında minibüslerin pembeye boyanması bulunuyordu. Olumlu tepkiler aldığını dile getiren Aktı, “Yalovalılar ilk görüşte garipseler de pembe minibüse olumlu yaklaştılar. M plakalı Pembe minibüs ile ilk seferimi bugün yaptım. Bu durum Yalova’daki taşımacılığa farklılık getirdi. Genel an itibariyle olumlu tepkiler aldığımı söyleyebilirim. Pembe minibüs sayısı arttıkça Yalovalılar bu duruma alışacaklardır” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz, “Yalova’daki minibüs renklerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin erguvan renkli otobüslerini örnek alarak belirledik. İlk minibüs boyandı, mavi renk artık geride kalacak. Karamürsel – Termal hattında taşımacılık yapan tüm araçlar üzerinde “Yalova” ve “Mutlu Yalova” yazan çıkartmalarla, Ekim ayına kadar boyanacak. Aşağı yukarı 40-50 araç, 4-5 Ekim tarihlerinde Yalova’da yapılacak Dünya Sağlıklı Kentler Birliği kongresine kadar hazır pembeye boyanmış ve hizmete girmiş olacak.

Organik ulaşım projesi kapsamında akıllı bisikletler de hayata geçmiş olacak. Minibüslerde engelliler için rampalar da olacak, böylece engelli vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarını güvenle kullanabilecek. Ana arterlerde 4 büyük otobüs, 2 küçük otobüs yani midibüs hizmet verecek. Diğerleri de zamanla dönüşüme katılmak durumunda. Kartlı sistem uygulanacak. Artık hükümet planlamalarında da kartlı sistem var” şekline konuşarak konu hakkında bilgi vermişti.

Editör: TE Bilişim