AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş Yalova'dan Nisan ayında yapılacak olan referandumun çalışmasının startını verdi. Ataş, "Önümüzdeki referandum bugüne kadar yapılan tüm halk oylamalarının tümünden daha önemlidir" dedi. Referandum sonrasında ülkenin gelişmesinin önünü tıkayan bürokratlarında işine son verileceğini söyledi.
  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti Yalova İl Teşkilatı Şubat ayı Genişletilmiş Olağan Danışma Kurulu Toplantısına katıldı. Salona AK Parti İstanbul milletvekili ve bölge koordinatörü Faruk Karaca, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ve AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ile gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş vatandaşları selamladı.
"Biz hazırız"

Danışma meclisinin açılış konuşmasını AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak yaptı. Öztabak konuşmasında, "Önümüzdeki sürecin ne kadar önemli olduğunun hepimiz farkındayız. Biz teşkilat olarak geçen seçimlerde elde ettiğimiz başarıların aynısını bu seçimde de elde etmek için hazırız. Tüm teşkilatımız Nisan ayında gerçekleşecek olan referandum öncesi Anayasa değişikliği ve Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin bu ülke açısından neden önemli olduğunu anlatmaya hazır. Ülkemizin bir daha önünün tıkanmaması, tökezlememesi için Yalova evet diyor" sözlerine yer verdi.
"Ülke darbelerden kurtulacak"
AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel de mecliste katılımcılara hitap ederek, "Yalova seçimlerde sınavı başarıyla vermiş bir ildir. Nisan ayında yapılacak olan seçimde de Türkiye'yi aydınlık yarınlara ulaştıracak olan sonucu alacaktır. AK Parti 15 yıldır bu ülkeye ve halkımıza hizmetkarlık ediyor. Bu süre içerisinde başımızdan çok şey geçti. Çok badireler atlattık. Üstümüzde oyunlar oynanmak istendi. Ama bizler bu oyunları halkımızın bize verdiği destekle bozduk. 15 Temmuz bunların en vahim olanıydı. Burada da halkımız darbecilere dur demesini bildi. Şimdi önümüzde çok önemli bir sınav var. Bu ülke artık darbeler yaşamak istemiyor. Koalisyon hükümetleri ve kaos ortamı istemiyor. Ülke huzur, refah ve istikrar için gerekeni yapacak. Bundan bizim hiç şüphemiz yok. Halkımız vereceği evet oyları ile aydınlık yarınların ve ülkemizin önünü açacak. Referandumu engellemek adına mecliste her türlü engellemeyi yapan CHP'ye de halkımız sandıkta gereken cevabı verecektir" diye konuştu.
"Milletin gönül gözü terazisi hassastır"
AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel'in ardından söz alan, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yalova Koordinatör Milletvekili Osman Boyraz ise konuşmasında, "Ben bu seçimden de başarıyla çıkacağımıza eminim. Bu milletin gönül gözü terazisi hassastır. İş üretenle, laf üreteni bilir. O nedenle bu ülkenin aydınlık yarınlarına gittiğimiz şu günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşları ile birlikte olacaktır" şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Faruk Karaca da danışma meclisinde kürsüye geldi. Salonu dolduran partililere hitap eden Karaca, "11 seçimdir AK Parti her girdiği seçimden 1. parti olarak çıktı. Önümüzde ülkemiz ve milletimiz açısından çok önemli olan bir referandum var. Biz her zaman milletimize güvendik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da, 'Anayasa değişikliği ve Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi meclisten 367 oy dahi alsa bunu referandumla halka soracağım' dedi. Çünkü o halkın en iyi kararı vereceğini biliyor ve halka güveniyor. Biz ülkemizin önünü açacak, bir daha eski karanlık günlerin yaşanmasının önünü ise kapatacak bu referandumda halkın evet diyeceğini biliyoruz" diye konuştu.
"Tüm seçimlerin toplamından daha önemli bir seçim"
Danışma meclisinin son konuşmasını ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş yaptı. Ataş Nisan ayında yapılacak olan referandumun bugüne kadar yapılan tüm halk oylamalarının tamamının toplamından daha önemli olduğunu söyledi. Ataş konuşmasında, "Her seçimde bu seçim çok önemlidir dedim. Önümüzde Nisan ayında yapılacak halk oylaması bugüne kadar yapılmış tüm seçimlerin toplamı kadar bu halk oylaması o kadar önemlidir. Bu halk oylaması son yüzyılın en önemli projelerinden birisidir Türkiye ile ilgili. Bu halk oylaması Türkiye'nin istikbalini, istikrarını ve istiklalini önemseyen bir referandumdur" dedi.
"Defolup gidecekler"
İşini yapmayan ve bu nedenle görevine son verildiği halde tekrar tekrar yargı kararı ile görevine iade edilen bürokratların işine son verileceğini dile getiren Ataş, "Halk oylaması sonucunda vesayet odakları bitecek. Ülkenin kalkınmasını gelişmesinin önünü tıkayan, işini ne kadar doğru yapmayan bürokrat varsa hepsinin işine son verilecek. Ya işini adam gibi yapacak ya da defolup gidecek. Görevini işini adam gibi yapmayanlar bu ülkede kalkıp da Türk milletinin ensesinde boza pişirmeyecek. Onun için bu referanduma karşı çıkıyorlar" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim