Son başvuru süresi bu hafta içinde doluyor ve sonrasında yapılan değerlendirme ile üniversite logosu yenilenmiş olacak. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu kurumsal bir kimliğe kavuştukları için logolarını yenileme kararı aldıklarını söyleyerek, “Çünkü logo resim formatında olduğu için bütün kurumlardan bize onun yapılması zor oluyor diye geri dönüşler geldi. O nedenle biz de yarışmayla bunu seçelim dedik. Onunla ilgili bir yarışma açtık, bu yarışma sonrasında Yalova’yı temsil eden üniversitemizi gösteren bir logoyu yenilemeyi hedefledik” dedi.

“Logo bizim değil Binicıoğlu’nun çalışmasıydı”

Rektör Eruslu, köşk sembolünün logodaki varlığıyla ilgili olarak ise , “Yürüyen Köşk zaten Yalova’nın bir sembolü. Yalova’nın bir sembolü olması onun değiştirilmesi anlamına gelmez. Bu sadece yenilenmesiyle ilgili. Bildiğiniz gibi logoların 3 özelliği var. Birincisi kolay hatırlanabilmesi, ikincisi kolay şekillenebilmesi, üç farklı olması. Biz ona önem veriyoruz. Artık kurumsal olarak yerleşiyoruz. Biz zaten gelir gelmez Yalova’da mevcut bir yarışma yapmışlardı, Yalova’yı temsil eden bir yarışma.

O yarışmanın sonucunu biz logo olarak yapmıştık. Bizim çalışmamız değildi, üniversitemizin 2008 yılında kurulduğumuz günde, Barbaros Binicioğlu’nun yapmış olduğu bir çalışmaydı o, yani üniversitenin bir çalışması değildi. Şimdi artık kurumsal kimliğimizi kazandık. Biz buraya ilk geldiğimiz zaman üst katta yarım odada çalışıyorduk, şimdi 11 binada 7500 öğrenciye hizmet veriyoruz. Artık yerleştik, kurumsal kimliğimizi kazandık onu değerlendiriyoruz” dedi. 
Editör: TE Bilişim