Yalova Belediyesi, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bulunan içkili yerin ruhsat iptaline ilişkin Yalova Valiliği’ne (İl Emniyet Müdürlüğü) 4 Mayıs 2012 tarihinde bir yazı gönderdi. Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, içkili işyeri ruhsat iptali için, burada oluşan olaylarda Emniyet Müdürlüğü’nün işyerine ilişkin ne gibi cezalar verdiğini ve bu olayların yasal ruhsat iptali için yeterli olup olmadığı hakkında bilgi talep ettiklerini söyledi. Başkan Koçal, yasal olarak kapatmayı gerektirecek yazının gelmesi halinde işlemlerin ivedilikle tamamlanacağını ve işletmenin ruhsatının iptal edileceğini belirtti.

4 Mayıs’ta yazılan yazıya cevap henüz gelmedi

Yalova Belediyesi’nce; Yalova Valiliği’ne 4 Mayıs 2012 tarihinde yazılan ve cevabı beklenen yazı şöyle; “İlgili yazınızda talepler ve artan şikayet dilekçelerinden dolayı bahse konu işyerinde, kolluk kuvvetleri tarafından 2010 yılından bugüne kadar yürütülen adli ve idari işlemler belediyemize bildirilmiştir.

İşyeri ile ilgili işlem yapılabilmesi için; Söz konusu yapılan işlemlerin işyerinin ruhsatının iptalini gerektirdiği anlamı taşıyıp taşımadığının kurumumuza ivedilikle bildirilmesini arz ederiz.”

Editör: TE Bilişim