Aralarında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Dünya Sağlık Örgütü Başkan Yardımcısı Y. Mehmet Kontaş ve Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Ofisi Kent Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Agis Tsouros ile 12 belediye başkanı, 30 belediye ve Yalova dışından yaklaşık 150 konuk toplantıya iştirak edecek.

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, 4-5 Ekim tarihlerinde Sağlıklı Kentler Birliği 17. Olağan Meclis Toplantısı’na ev sahipliği yapacaklarını belirterek, şunları söyledi; “Dünya Sağlık Örgütü, kıtalarda 6 Bölge Ofisi oluşturdu. Bu bölge ofislerine bağlı 66 ülkede 55’i Avrupa kenti olmak üzere 220 kent bulunmaktadır. Bu kentlerde devam eden ve gelişen ‘Sağlıklı Kentler’ hareketinin Türkiye’de gelişebilmesi, benimsenmesi, uygulanabilmesi için formal bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmuş ve bu gereklilikten hareketle bu konuya önem veren kentler bir araya gelmiş ve ‘Sağlıklı Kentler Birliği’ni kurmuştur. Bu önemli kuruluşun 4-5 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenecek 8. yıl konferansına ve 17. Olağan Mecis Toplantısı’na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi olarak, sağlıklı bir kentin vazgeçilmez unsuru olan organik ulaşımı Yalova’da da başlatacağız” dedi.

TOPLANTI GÜNDEMİ YOĞUN

Türkiye’den; Yalova, Van, Kadıköy, Afyon, Tepebaşı, Çankaya, Ürgüp, Ordu, Kırıkkale ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu üye olduğu birliğin 8. yıl konferansı; 4 Ekim Perşembe Günü Saat 09.30’da açılış konuşmaları ile başlayacak. Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal tarafından gerçekleştirilecek açılış konuşması, Vali Esengül Civelek ile devam edecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, toplantıda hazır bulunacak. Saat 10.30’da Sağlıklı Kentler Birliği 17. Olağan Meclis Toplantısı ile devam edecek etkinlik, saat 14.30’da Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Ofisi Kent Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Agis Tsouros’un konuşması ile devam edecek. Saat 15.00’dan itibaren Sağlıklı Kentsel Çevrelerde Yaşam konulu konferansın Sağlıklı Kent Oluşturmada Sosyal Sorumluluklar adlı ilk oturumu gerçekleştirilecek. 5 Ekim 2012 Cuma Günü Sağlıklı Yaşam ve Esenlik: Örnek Uygulamalar adı altında toplantıların 2. oturumu saat 09.00’da yapılacak. Sağlıklı Kentsel Çevre Stratejileri: Örnek Uygulamalar adlı 3. oturum ile Sağlıklı Kentler Birliği’nin Yalova Konferansı sona erecek.

Editör: TE Bilişim